Korpikansan selviytymisoppaasta arkea helpottavia vinkkejä asioiden hoitamiseen etänä ja sähköisesti

Korpikansan selviytymisoppaasta arkea helpottavia vinkkejä asioiden hoitamiseen etänä ja sähköisesti

Koronapandemian vuoksi Suomessa eletään poikkeusoloissa ainakin toukokuun 13. päivään asti. Maan hallitus on rajoittanut useita asioita. Rajoitteilla pyritään hidastamaan koronavirustartuntojen leviämistä ja suojelemaan riskiryhmiä. Tarpeellisten ja tärkeiden rajoitteiden vuoksi monien suomalaisten, myös kainuulaisten arki on muuttunut nopeasti. Asioiden hoitaminen poikkeusoloissa ei ole kaikilta osin mahdollista samalla tavalla kuin ennen.

Koronapandemian vuoksi paikan päällä asiointia on yleisesti rajoitettu tai se on väliaikaisesti lopetettu kokonaan. Monissa palveluissa sekä viranomaisasioinnissa on siirrytty suosimaan erilaisia sähköisiä ja etäpalveluja. Tämän vuoksi Kainuun digituki-hanke on koonnut ”Korpikansan selviytymisoppaan”, johon on kerätty koronavirukseen liittyviä tietoja ja vinkkejä erilaisista sähköisistä tai etänä saatavilla olevista palveluista. Opas on julkaistu Kainuun digituki –hankkeen internetsivuilla.

Oppaasta löydät myös tietoa, mistä Kainuussa ja valtakunnallisesti saa apua digilaitteisiin ja -palveluihin liittyvissä ongelmatilanteissa. Huomioithan, että oppaaseen kootut tiedot eivät ole kaiken kattavia ja ne voivat muuttua pandemian aikana, joten ajantasaiset tiedot kannattaa tarkistaa aina esimerkiksi toimijoiden omilta internetsivuilta.

Korpikansan selviytymisopas (pdf)

Lisätiedot:
Seija Kemppainen
Kainuun digituki -hanke
p. 044 4100 739
seija.k.kemppainen(at)kainuu.fi

Takaisin uutisiin