Korpien yhteisötaidenäyttely esillä Paltamon kirjastossa huhtikuussa

Korpien yhteisötaidenäyttely esillä Paltamon kirjastossa huhtikuussa

Korpien yhteisötaidenäyttely esillä Paltamon kirjastossa huhtikuussa

Syksyn 2022 aikana Kainuun lasten- ja nuortenkulttuurikeskus Kultturan yhteisötaideprojektin taiteilijat ovat työskennelleet kaikissa Kainuun kunnissa. Korpien yhteisötaideprojektin lähtökohtana on lasten ja nuorten ideoista lähtevä työskentely, jonka tukena taiteilija on toiminut. Yhteisötaiteen tarkoituksena on lisäksi ollut tuoda yhteen eri-ikäisiä kuntalaisia, luoda tiloja yhdessä olemiselle ja kokemiselle, sekä nostaa etenkin
yläkoululaisten omaa ilmaisua ja ajatuksia esiin.

Näyttely esittelee tehtyjen yhteisötaideprojektien teoksia sekä tekoprosessia. Kunnissa tehdyt yhteisötaideprojektit syntyivät moninaisin työskentelytavoin ja tekniikoin. Suomussalmella työskenneltiin sanataiteen parissa ja toteutettiin räp-kappale, Puolangan osallistujat kaivoivat maasta kaoliinisavea ja tekivät paikallista savea materiaalina käyttäen keramiikkanäyttelyn kylän keskustaan. Ristijärven osuus koostui syyslomaviikon ajan kylätalolla kaikille avoinna olleesta Ristijärven taidekeskuksesta erilaisin ympäristöaiheisin taidetyöpisteineen. Sotkamossa tehtiin sarjakuvaa zinejen eli omia pienjulkaisujen muodossa yläkoululla, kirjamessuilla ja nuorisotalolla. Kajaanissa ja Sotkamossa taas työskenneltiin varjotaiteen parissa ja Hyrynsalmella tehtiin sanataidetyöpajoja kaikkien yhtenäiskoulun ikäluokkien kanssa.

Yhteisötaiteilijoina projektissa ovat työskennelleet Totti Korpua (Sotkamo), Hanna Kaisa Vainio (Hyrynsalmi/Puolanka), Uma Nissi (Suomussalmi), Paula Vilmi (Kajaani/Kuhmo) ja Tiina Arjukka Hirvonen (Ristijärvi/Paltamo). Yhteisötaidenäyttely on esillä Paltamon pääkirjaston lastenosastolla 3.4.-.24.4.2023. Näyttelyssä on jaossa tehtävävihkoja, joiden avulla teoksiin voi syventyä paikan päällä taidetehtäviä tehden, tai tutustua yhteisötaiteen teemoihin kotona. Tehtävät soveltuvat myös kuvataiteen ja äidinkielen tunneilla tehtäviksi kouluryhmien kanssa. Osa näyttelystä on samaan aikaan esillä myös Puolangan kirjastossa (4.4.-25.4.).

Lisätietoa:
Taiteilija-pedagogi Tiina Arjukka Hirvonen, p. 040 146 8273 /
info@kulttura.fi

Takaisin uutisiin