Koronatilanne helpottanut Kainuussa

Koronatilanne helpottanut Kainuussa

Viikolla 17 Kainuussa todettiin 400 koronatartuntaa. Viikkoa aiemmin tapauksia oli 686. Kainuun soten testiasemilla testejä otettiin viime viikolla 1302 (vkolla 16 yht. 1821), joista positiivisia oli 30,7 % (37,7 %).

Koronarokotuksia tarjotaan edelleen väestölle kuntien rokotuspisteissä.

”Epidemia on hiljalleen rauhoittumassa ja yhteiskunta on kesän tullen palautumassa selvästi normaalimpaan tilaan. Tartuntoja todetaan nyt aiempaa vähemmän, mutta terveysturvallisuusohjeita on hyvä noudattaa, etenkin jos kuuluu riskiryhmiin,” kommentoi Kainuun soten pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen.

Terveysturvallisuussuositukset

Kainuussa voimassa ovat kansallisten ohjeistusten mukaiset suositukset. 

  1. Ota koronarokotukset: Rokotteet suojaavat tehokkaasti vakavalta koronataudilta.
  2. Jos sairastut, suositellaan vapaaehtoisesti välttämään kontakteja muihin kuin samassa taloudessa asuviin vähintään 5 vrk ajan. Halutessasi voit tehdä kotitestin.
  3. Muista hygienia: Pesemällä käsiä, käyttämällä maskia ja huolehtimalla turvavälistä sekä hyvästä ilmanvaihdosta ehkäiset tehokkaasti tartuntoja.

Kasvomaskia voi käyttää oman harkinnan mukaisesti. Altistumistilanteissa oireeton henkilö voi tarvittaessa mennä töihin maskia käyttäen. Oireeton lapsi voi mennä kouluun.

Jos saat koronaan sopivia oireita, tee kotitesti. Terveydenhuollon koronatestiä suositellaan, mikäli henkilöllä on vaikeita koronavirustartuntaan sopivia oireita tai kuuluu vaikean koronavirustaudin riskiryhmään, on raskaana tai työskentelee sote-alalla. Kainuun keskussairaalan koronatestiasema on avoinna ma - la klo 10 – 16.30 (ajanvaraus omasote.kainuu.fi) tai numerosta 040 165 0020. Testaus kuntien terveysasemilla palvelee arkipäivisin.

Lisätietoja ja toimintaohjeita rokotuksista sekä koronatartunnan saaneille tai altistuneille on koottu Kainuun soten verkkosivuille sote.kainuu.fi/koronainfo. Lisätietoja löytyy myös THL:n verkkosivuilla

Takaisin uutisiin