Koronatilanne ennallaan Kainuussa

Koronatilanne ennallaan Kainuussa

Viikolla 18 Kainuussa todettiin 429 koronatartuntaa. Viikkoa aiemmin tapauksia oli 390. Kainuun soten testiasemilla testejä otettiin viime viikolla 1400 (vkolla 17 yht. 1302), joista positiivisia oli 31,2 % (30,7 %).

”Tilanne on varsin rauhallinen. Epidemia on tasaantunut näihin lukemiin ja tartuntoja tilastoituu edelleen kaikkiin kuntiin. On toki hyvä huomata, että kyseessä ovat terveydenhuollossa todetut tapaukset, jotka ovat vain osa kaikista tartunnoista,” kommentoi Kainuun soten pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen.

Neljänsiä koronarokotuksia tarjolla aiempaa laajemmin

Koronarokotuksia on tarjolla kuntien rokotuspisteissä. Suositusta neljänsien rokoteannosten osalta on laajennettu ikäihmisten kotihoidon palveluiden piirissä oleville. Kainuussa neljättä koronarokotetta suositellaan seuraaviin ryhmiin kuuluville, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta:

  • 75 vuotta täyttäneille
  • Iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä (ei tarkkaa ikärajaa)
  • 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt

Terveysturvallisuussuositukset

Kainuussa voimassa ovat kansallisten ohjeistusten mukaiset suositukset. 

  • Ota koronarokotukset: Rokotteet suojaavat tehokkaasti vakavalta koronataudilta.
  • Jos sairastut, suositellaan vapaaehtoisesti välttämään kontakteja muihin kuin samassa taloudessa asuviin vähintään 5 vrk ajan. Halutessasi voit tehdä kotitestin.
  • Muista hygienia: Pesemällä käsiä, käyttämällä maskia ja huolehtimalla turvavälistä sekä hyvästä ilmanvaihdosta ehkäiset tehokkaasti tartuntoja.

Kasvomaskia voi käyttää oman harkinnan mukaisesti. Altistumistilanteissa oireeton henkilö voi tarvittaessa mennä töihin maskia käyttäen. Oireeton lapsi voi mennä kouluun.

Jos saat koronaan sopivia oireita, tee kotitesti. Terveydenhuollon koronatestiä suositellaan, mikäli henkilöllä on vaikeita koronavirustartuntaan sopivia oireita tai kuuluu vaikean koronavirustaudin riskiryhmään, on raskaana tai työskentelee sote-alalla. Kainuun keskussairaalan koronatestiasema on avoinna ma - la klo 10 – 16.30 (ajanvaraus omasote.kainuu.fi) tai numerosta 040 165 0020. Testaus kuntien terveysasemilla palvelee arkipäivisin.

Lisätietoja ja toimintaohjeita rokotuksista sekä koronatartunnan saaneille tai altistuneille on koottu Kainuun soten verkkosivuille sote.kainuu.fi/koronainfo. Lisätietoja löytyy myös THL:n verkkosivuilla.

Takaisin uutisiin