Koronatilanne ennallaan Kainuussa

Koronatilanne ennallaan Kainuussa

Viikolla 19 Kainuussa todettiin 411 koronatartuntaa. Viikkoa aiemmin tapauksia oli 429. Kainuun soten testiasemilla testejä otettiin viime viikolla 1215 (vkolla 18 yht. 1400), joista positiivisia oli 33,8 % (31,2 %).

”Tilanne on edelleen viime viikkojen kaltainen eli rauhallinen, mutta tilastoitu viikkotartuntamäärä on edelleen satoja,” kertoo Kainuun soten pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen.

Neljännet koronarokotukset

Kainuussa neljäs koronarokote on tarjolla seuraaviin ryhmiin kuuluville, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta:

  • 75 vuotta täyttäneille
  • Iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä (ei tarkkaa ikärajaa)
  • 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt

Kuntien rokotuspisteiden aukioloajat löytyvät verkkosivuilta sote.kainuu.fi/koronarokotukset sekä paikallislehtien viikkoilmoituksista.

Terveysturvallisuussuositukset

Kainuussa voimassa ovat kansallisten ohjeistusten mukaiset suositukset. 

  1. Ota koronarokotukset: Rokotteet suojaavat tehokkaasti vakavalta koronataudilta.
  2. Jos sairastut, suositellaan vapaaehtoisesti välttämään kontakteja muihin kuin samassa taloudessa asuviin vähintään 5 vrk ajan. Halutessasi voit tehdä kotitestin.
  3. Muista hygienia: Pesemällä käsiä, käyttämällä maskia ja huolehtimalla turvavälistä sekä hyvästä ilmanvaihdosta ehkäiset tehokkaasti tartuntoja.

Kasvomaskia voi käyttää oman harkinnan mukaisesti. Altistumistilanteissa oireeton henkilö voi tarvittaessa mennä töihin maskia käyttäen. Oireeton lapsi voi mennä kouluun.

Jos saat koronaan sopivia oireita, tee kotitesti. Terveydenhuollon koronatestiä suositellaan, mikäli henkilöllä on vaikeita koronavirustartuntaan sopivia oireita tai kuuluu vaikean koronavirustaudin riskiryhmään, on raskaana tai työskentelee sote-alalla.

Kainuun soten koronatestaus palvelee jatkossa vain arkipäivisin kuntien terveysasemien aukioloaikojen mukaan sekä KAKS:n drive-in testiasemalla ma - pe klo 10 - 16.30. Koronatesti edellyttää ajanvarausta joko Omasote-palvelusta (omasote.kainuu.fi tai 040 165 0020).

Lisätietoja ja toimintaohjeita rokotuksista sekä koronatartunnan saaneille tai altistuneille on koottu Kainuun soten verkkosivuille sote.kainuu.fi/koronainfo. Lisätietoja löytyy myös THL:n verkkosivuilla

Takaisin uutisiin