Kirjastosta lainattavat polkupyörät kannustavat kuntoliikkumaan

Kirjastosta lainattavat polkupyörät kannustavat kuntoliikkumaan

Kirjastosta lainattavat polkupyörät kannustavat kuntoliikkumaan

Paltamon kunta laajentaa kirjastosta lainattavien terveysliikuntatuotteiden valinkoimaa. Kuntalaisille on uutuutena lainattavana kaksi 7-vaihteista polkupyörää, jotka on hankittu Sykettä sydämeen -hankkeen kautta.

”Pyöräily on erinomaista terveys- ja kuntoliikuntaa. Se pitää yllä ja kehittää hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä sekä alaraajojen lihaskuntoa ja nivelten liikkuvuutta. Lisäksi pyöräily haastaa tasapainoa ja koordinaatiota”, kertoo liikunnanohjaaja Amina Miloudi.

Pyörä lainataan kirjastokortilla ja palautetaan Paltamon kirjastoon. Laina-aika kerrallaan on enintään yksi viikko. Pyörää lainataan toukokuun alusta lokakuun puoliväliin. Lainaus sisältää kypärän, lukon ja valot.

Lainattavana Paltamon kirjastossa on myös lumikenkiä, lasten kantoreppu ja -rinkka sekä laturetkiä varten lapsenvetoahkio, joilla Paltamon kunta kannustaa lapsiperheitä liikkumaan luonnossa. Lisäksi lainattavana on vastus- eli pumppusauvoja.

Polkupyörien lainausehdot löytyvät kunnan palvelusivustolta www.paltamo.fi/media/kirjastopalvelut/pyoran-lainausehdot.pdf

Tiedustelut p. 040 688 4375

Lisätietoja
Amina Miloudi
Sykettä sydämeen -hanke
hankekoordinaattori, liikunnanohjaaja
040 637 7227
amina.miloudi@paltamo.fi

Takaisin uutisiin