Kesäkuu avaa Paltamon kunnan palveluja turvallisuusohjeet huomioiden

Kesäkuu avaa Paltamon kunnan palveluja turvallisuusohjeet huomioiden

Kesäkuu avaa Paltamon kunnan palveluja turvallisuusohjeet huomioiden

Paltamon kunta avaa palvelujaan maanantaista 1.6.2020 alkaen hallitusti ja asteittain. Ohjeita koronavirustartunnalta suojautumiseksi pyydetään edelleen noudattamaan, jotta tartuntatilanne Kainuussa pysyisi rauhallisena. Tiukat hygieniatoimet, turvavälit ja rajatut ihmiskontaktit ovat yhä arkipäiväämme: Kahden metrin turvaväli muihin ihmisiin minimoi tartuntariskin. Mitä useamman ihmisen kanssa on tekemisissä, sitä suuremmaksi tartuntariski kasvaa. Siksi kaikkia ei-välttämättömiä lähikontakteja tulee välttää. Koronainfektioon viittaavat oireet on syytä selvittää viiveettä. Jos epäilet sairastuneesi koronavirukseen, soita 116 117.

 

Arjen apua

Arjen apua -toiminta ja neuvontapuhelin palvelevat kauppa- ja apteekkiasioinneissa arkisin klo 12–15  numerossa 044 750 0989.

 

Kesäinfo

Kesäinfo avataan kuntalaisille ja kesäasukkaille tutussa paikassa Sairaalatie 1. Info on avoinna arkisin 1.6.–31.7. klo 12–17.

 

Kiehimä-kierrätysmyymälät

Paltamon Kiehimä-kierrätysmyymälä avataan ja myös tavaraa otetaan vastaan. Kesän aukioloaika on klo 10–16. Puolangan ja Hyrynsalmen kierrätysmyymälöiden aukioloajoista tiedotetaan myöhemmin.

 

Kirjastopalvelut

Pääkirjaston lainauspalvelut ovat avoinna

  • 1.–26.6. ma klo 10–16 , ti klo 11–16 , ke klo 13–19 , to–pe klo 10–15
  • 29.6.–9.8. ma–ti klo 10–15 , ke klo 13–18 , to–pe klo 10–15

Kontiomäen kirjastolla toteutetaan kirjakassien jakaminen

  • 11.6, ke 17.6. ja to 25.6. klo 15–17

Kirjastoauto liikennöi viikoilla 23–24 ja 27–28. Kirjastoauton aikataulut tarkemmin löytyvät tästä. Kelan asiointipiste pääkirjastossa on avoinna maanantaisin klo 10–14. Omatoimikirjasto on suljettu kesä-heinäkuussa. Lisätietoja sivistysjohtaja Helena Hynynen p. 044 288 5400.

 

Kunnanvirasto

Kunnanvirasto on suljettuna 31.7. saakka. Asiakaspalvelu kunnantalolla hoidetaan edelleen pääasiassa puhelimitse, sähköpostitse ja muita sähköisiä kanavia käyttäen. Henkilökohtaisista tapaamisista sovitaan etukäteen. Kokoontumisia varten ovat kesällä käytössä ensisijaisesti Paltalinnan tilat. Etätyösuositus jatkuu toistaiseksi Paltamon kunnassa. Suositusta arvioidaan uudelleen kesän jälkeen.

 

Kuntosali

Kuntosali avataan porrastetusti ja pyritään turvaamaan hyvä hygieniataso. Suositellaan, että kuntosalilla on kerrallaan enintään 10 henkilöä. Jokaisen kävijän tulee sitoutua huolelliseen hygieniaan ja noudattaa kahden metrin turvaväliä. Oireisena ei kuntosalille saa tulla. Kuntosali on avoinna ma-pe kello 8-13 ja 15-20, la kello 9-15 ja sunnuntaisin suljettu. Lisätietoja Laura Poikonen p. 044 750 0989.

 

Liikuntatilat

Ulkoliikuntapaikat on avattu, ja niissä noudatetaan kokoontumisrajoituksia, turvavälejä ja hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Muita liikuntatiloja on mahdollisuus antaa käyttöön normaaleiden käyttöperiaatteiden mukaisesti edellyttäen kokoontumisrajoitusten ja hygieniaohjeiden noudattamista.

 

Nuorisopalvelut

Nuorisopalvelut tiedottaa toiminnastaan erikseen.

 

Uimarannat, matonpesupaikka ja satamat

Paltamon kunnan ylläpitämät uimarannat, matonpesupaikka ja satamat ovat avoinna.

 

Tapahtumat

Epidemiologisen arvion perustella on mahdollista lieventää henkilömäärärajoitusta nykyisestä 10 henkilöstä enintään 50 henkilöön 1.6. alkaen toistaiseksi. Suomen hallitus arvioi tilanteen uudelleen kesäkuun loppuun mennessä.

50 hengen kokoontumisrajoitusta sovelletaan julkisten kokoontumisten lisäksi (suositukseen perustuvana toimintaohjeena) myös yksityisen ja kolmannen sektorin järjestämissä tilaisuuksissa, kulttuuri-, harraste-, liikunta- ja urheilutapahtumissa sekä uskonnollisissa tilaisuuksissa. Sisätilojen ja alueellisesti rajattujen ulkotilojen, kuten huvipuistojen, eläintarhojen, kirjastojen ja elokuvateattereiden osalta turvallisuus varmistetaan asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen kautta. Sosiaali- ja terveysministeriö antaa ohjauskirjeen aluehallintoviranomaisille näiden rajoitusten toimeenpanemiseksi tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi tartuntatautilain nojalla.

Suurten, yli 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen on kielletty hallituksen linjauksen mukaisesti 31.7.2020 asti.

 

Yli 70-vuotiaat

Paltamon kunta on tavoittanut palvelutarvekyselyllään kaikki yli 70-vuotiaat kuntalaiset. Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos on päivittänyt ohjeistusta siitä, miten ikääntyneet voivat suojautua koronavirustartunnalta. Tutustu ohjeistukseen tästä linkistä.

 

Lisätiedot:
Pasi Ahoniemi
kunnanjohtaja
p. 044 7500 001

Takaisin uutisiin