Kainuussa voimaan 10 hengen kokoontumisrajoitus

Kainuussa voimaan 10 hengen kokoontumisrajoitus

Voimassa on 2. – 18. joulukuuta enintään 10 henkilön kokoontumisrajoitus yleisissä sisä- ja ulkotilaisuuksissa.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto (AVI) kokoontumisrajoitus on velvoittava (noudattaen OKM-THL ohjetta) tapahtumien ja julkisen ryhmätoiminnan osalta, esimerkiksi:

  • konsertit, elokuva- ja teatterinäytökset
  • markkinat, festivaalit tai julkiset ilotulitukset
  • urheilutapahtumat, -turnaukset ja -ottelut, jos paikalla on yleisöä
  • koulutukset, seminaarit, yhtiökokoukset ja yhdistysten vuosikokoukset.

Kainuun soten vahva suositus koskee kaikkea vastaavaa yksityistä ja seuramuotoista toimintaa. Määräys ei koske yksityistilaisuuksia tai kuntien toimielimiä, mutta kaikki ei-välttämättömät kokoontumiset, kokoukset, tilaisuudet ja juhlat tulisi jättää toistaiseksi järjestämättä eikä niihin tulisi osallistua.

Kaikissa välttämättömissä enintään 10 henkilön tilaisuuksissa tulee käyttää kasvomaskeja, ellei kahden metrin turvaetäisyydestä voi varmistua.

Asiaan liittyvä Kainuun soten tiedote kokonaisuudessaan löytyy täältä https://sote.kainuu.fi/uutiset/kainuussa-voimaan-10-henkilon-kokoontumisrajoitus-ja-ennakoiva-joulurauhan-julistus

Paltamon kunta palvelee epidemian kiihtymisvaiheessa noudattaen Kainuun soten ja Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ohjeistuksia. Näin on tarkoitus hillitä epidemian leviämistä alueella. Kunta on varautunut myös epidemian leviämisvaiheeseen. Palvelut voidaan turvata seuraavin toimenpitein:

Kaikissa kunnan julkisissa tiloissa on voimassa maskisuositus. Tulethan asioimaan vain terveenä ja noudatat turvaväliä.

Kunnantalo ei ole ulkopuolisten kokoontumisten käytössä. Kunnantalon henkilökunta on siirtynyt etätyöhön tai tekee etätyötä omasta huoneestaan. Tapaamiset sovitaan ajanvarauksella.

Koulut tiedottavat oppilaiden vanhempia mahdollisista tarkemmista ohjeistuksista.

Varhaiskasvatuksessa lapsi luovutetaan joko ulkona tai ovella. Päiväkodit tiedottavat vanhempia mahdollisista tarkemmista ohjeistuksista.

Nuorisotoimi on avoinna ja toiminnassa noudatetaan rajoituksia ja porrastuksia.

Koronaepidemian kiihtymisvaiheessa kunta ei sulje kiinteistöjään, vaan tilaisuuden järjestäjä on vastuullinen noudattamaan viranomaisten antamia ohjeita ja rajoituksia.

Lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta alle 12-vuotiaiden osalta voi harkinnan mukaan jatkua ja ryhmäkoko voi ylittää 10 osallistujan rajan. 12–17-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminnan jatkamisen suhteen tulee käyttää erityistä harkintaa ja ryhmäkoko tulee rajata kymmeneen. Toiminta on järjestettävä niin, että osallistujien sekä lasten saattajien on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa sosiaali- ja terveysministeriön ohjeen mukaisesti. 10 hengen rajoitus koskee kaikkia tapahtumia, myös lasten tapahtumia. Aikuiset käyttävät maskeja. Saattajat eivät tule tiloihin.  

Kirjastot ovat avoinna ja asiakkaita suositellaan käyttämään kasvomaskia ja noudattamaan turvavälejä sekä suosimaan omatoimiaikaa.

Kuntosali ovat avoinna turvallisuusohjeita noudattaen. Kuntosali on avoinna aiemmin ilmoitetusta poiketen myös ti 1.12., to 3.12. ja ti 8.12. klo 13-14, koska kansalaisopiston ryhmä mainitulta ajalta on peruttu.

Kunnallisten luottamuselinten kokoukset järjestetään pääsääntöisesti etänä.

 

Lisätietoja
Pasi Ahoniemi
kunnanjohtaja
044 750 0001
pasi.ahoniemi@paltamo.fi

 

Takaisin uutisiin