Kainuun sote: Terrafamen teollisuusalueella todettuun koronatartuntaan ei toistaiseksi jatkotartuntoja – karanteeniin asetettu 30 henkilöä

Kainuun sote: Terrafamen teollisuusalueella todettuun koronatartuntaan ei toistaiseksi jatkotartuntoja – karanteeniin asetettu 30 henkilöä

Sotkamossa sijaitsevan Terrafamen teollisuusalueen ulkopaikkakuntalaisella työntekijällä 15.12. todettuun koronavirustartuntaan ei ole toistaiseksi liittynyt jatkotartuntoja. 

Karanteeniin on eilisen iltapäivän ja illan aikana asetettu noin 30 henkilöä. Aamuun mennessä testattuja oli yhteensä yli 60, joista noin 10 henkilön testitulos on vielä saamatta.

Testaukset on toistaiseksi kohdistettu sairastuneen henkilön lähellä toimiviin kontakteihin. Mikäli seulonnoissa ilmenee viitteitä laajemmasta tarpeesta, testaamista laajennetaan teollisuusalueella yhteistyössä Terrafamen kanssa.

Mikäli oireita ilmenee, Kainuun sote pyytää myös muita tartunnalle mahdollisesti altistuneita hakeutumaan koronatestiin,. Erityisesti Terrafamen teollisuusalueen pääruokalassa em. päivinä klo 8 - 9, 12 - 12.30 ja 14.30 – 14.45 käyneitä sekä mainittujen yritysten työntekijöiden kanssa tekemisissä olleita, kehotetaan varaamaan aika koronatestiin matalalla kynnyksellä. Ilman oireita ei ole tarvetta oma-aloitteisesti ohjautua testeihin. Tarvittaessa pyydetään ottamaan yhteyttä päivystysapunumeroon 116 117.

Altistuneita ohjeistetaan pidättäytymään 10 vrk:n ajan riskiryhmään kuuluvien henkilöiden tapaamisesta.

Testauspaikat ja ajanvaraus:

  • Sotkamo (ma-to klo 8 – 15.30, pe 8 – 14.30): 08 6156 5009
  • Kainuun keskussairaalan drive in -testaus (ma-su klo 8 – 19): 040 165 0020

Ajanvarauksen voi tehdä myös osoitteessa omasote.kainuu.fi

Ohjeita yrityksille ja joulun ajan viettoon

Työpaikoilla, työmaaravintoloissa ja yritysten tauko- ja yhteistiloissa on kiinnitettävä entistä enemmän huomiota järjestelyihin, joilla tosiasiallisesti mahdollistetaan turvavälien ja hygieniakäytäntöjen toteutuminen.

Joulun ja uuden vuoden jälkeiseen töihin paluuseen kohdistuu erityisiä tartuntariskejä mikäli vapaalla ei noudateta kokoontumisrajoituksia, ohjeita ja suosituksia. Joulun ajan viettoa kehotetaan vietettävän vain lähipiirin kesken.

Lisätietoja saa osoitteesta sote.kainuu.fi/koronainfo.

 

Lisätietoja
Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö (044 797 4668)
Veli-Matti Hilla, Terrafamen kestävän kehityksen johtaja (040 5699 906)

Takaisin uutisiin