Kainuun sote 8.2.: Maanantaina 131 koronatartuntaa

Kainuun sote 8.2.: Maanantaina 131 koronatartuntaa

Maanantaina Kainuussa todettiin 131 koronatartuntaa. Määrä on jälleen korkeampi, kun ihmiset hakeutuvat testeihin viikonlopun jälkeen.

Kainuun keskussairaalassa on hoidossa 13 koronapotilasta. Hoito- ja hoivalaitoksissa todettujen tartuntojen vuoksi Kainuun sote kehottaa rajoittamaan laitosvierailuja vain välttämättömiin.

”Tilanteen kohentumisesta huolimatta koronan ilmaantuvuus Kainuussa on edelleen korkea. Kehotamme hakeutumaan testiin, jos tulee koronavirustartuntaan viittaavia oireita tai tietää altistuneensa. Myös muita suositusten mukaisia toimia on syytä jatkaa. Ja vaikka tiukimmat kokoontumisrajoitukset eivät ole enää voimassa, on aluehallintoviraston määräystä tehostetuista terveysturvallisuustoimista noudatettava”, muistuttaa Kainuun soten pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen.

Kainuun sote jatkaa toistaiseksi tehostettua valmiutta ja seuraa tartuntatilanteen kehitystä ja erityisesti sairaalahoidon tarvetta. Henkilöstötilanne on parantunut viime viikosta, mutta poissaolot hankaloittavat etenkin kotihoidon toimintaa.

Voimassa aluehallintoviraston (PSAVI) määräys lähikontaktien aiheuttaman tartuntariskin pienentämiseksi

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ja Kainuun soten kooste voimassa olevista määräyksistä on katsottavissa tallenteina koronainfon verkkosivuilla sote.kainuu.fi/terveysturvallisuusohjeita. Videoinfossa esitellään tiloja ja toimijoita koskevia terveysturvallisuusvaatimuksia sekä vastataan yleisimpiin kysymyksiin rajoituksia koskien.

Tapahtumien ja kokoontumisten järjestäminen on mahdollista, mutta ne edellyttävät tavanomaista tehostetumpia ja suunnitelmallisia terveysturvallisuustoimia. Edelleen voimassa ovat Valtioneuvoston asettamat ravintolatoimintaa koskevat rajoitukset.

Koronapassilla ei voi vapautua asetetuista rajoituksista tai lailla säädetyistä velvoitteista.

Lisätietoja medialle: Pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen 044 7970 655

Takaisin uutisiin