Kainuun sote 25.10.: Kainuussa 80 % rokotekattavuus lähestyy - tuhansia edelleen kokonaan rokottamatta

Kainuun sote 25.10.: Kainuussa 80 % rokotekattavuus lähestyy - tuhansia edelleen kokonaan rokottamatta

Koronarokotusikäisistä eli 12 vuotta täyttäneistä kainuulaisista yli 86 % on rokotettu yhden kerran ja noin 76 % kahdesti.

”Noin 1900 kakkosannosta vielä puuttuu 80 %:n kattavuudesta, joka toteutunee lokakuun loppuun mennessä. Tämä kuitenkin tarkoittaa, että merkittävällä osalla alueen väestöstä on vielä vajaa rokotesuoja. Kokonaan rokottamattomia 12 vuotta täyttäneitä meillä ikävä kyllä on edelleen lähes 9000 ja alle 12-vuotiaat mukaan lukien noin 20 000”, kertoo Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari.

 

Kolmannet rokoteannokset 60 vuotta täyttäneille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville sekä riskiryhmiin kuuluville 6 kk toisen annoksen jälkeen

THLn suosituksen mukaan kolmatta koronarokoteannosta suositellaan kaikille 60 vuotta täyttäneille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville iästä riippumatta sekä lääketieteellisille riskiryhmille, jotka saivat rokotteet ensimmäisten joukossa. Kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta.

Vakavasti immuunipuutteisille kolmas rokotusannos voidaan antaa jatkossakin, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. Laitoksissa ja hoivakodeissa asuville rokotukset toteutetaan influenssarokotusten yhteydessä marraskuussa. Kolmanteen rokoteannokseen oikeutetut voivat rokottautua myös yleisillä rokotusvuoroilla neuvoloissa ja pop-up -pisteillä. Lisätietoja rokotusaikatauluista saa verkkosivuilta sote.kainuu.fi/koronainfo.

  • Kajaanissa Prisman rokotepiste jatkaa 13.marraskuuta asti, jonka jälkeen koronarokotukset saa kausi-influenssarokotuspisteellä Kaukametsän opistolla arkisin 3.12. saakka.
  • Sotkamon ja Vuokatin K-supermarketeissa on koronarokotuspisteet 28. - 30.10.
  • Kuhmon lääkäripalvelun yhteydessä (Ainolan talo) on rokotuspiste 3. - 5.11 sekä Suomussalmella neuvolassa 12. - 13.11.

 

Koronatartuntoja todetaan viikoittain noin 20

Kainuun koronatilanne on perustasolla ja viruksen ilmaantuvuus on 48,6 / 100 000 asukasta / 14 vrk. Koronatestejä otettiin viime viikolla noin tuhat, joista 3,8 % oli positiivisia.

Sotkamon terveyskeskuksen vuodeosastolla tapahtuneen joukkoaltistumisen vuoksi osasto on edelleen karanteenissa ja vierailukiellossa. Kainuun keskussairaalassa on yksittäisiä koronapotilaita osasto- ja tehohoidossa. ”Hoidettavia koronapotilaita on ollut syksyn aikana enemmän kuin aiemmin. Deltavariantti tarttuu edelleen herkästi ja mikäli rokotesuoja on vajaa, niin sairaalahoidon riski kasvaa merkittävästi. Itä-Euroopasta voi nyt nähdä esimerkin epidemiatilanteesta, kun rokotuksia ei oteta”, muistuttaa Olli-Pekka Koukkari.

 

Koronatestaus jatkuu – KAKS:n testiasema palvelee uudessa paikassa

Yli 12-vuotiaiden on syytä hakeutua koronatestiin erityisesti, mikäli rokotesuoja on vajaa. Kahteen kertaan rokotettujen lieväoireisten testaaminen on tarpeen, jos kuuluu riskiryhmiin tai työskentelee sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilönä.

Kainuussa koronatestin saa ajanvarauksella arkisin kuntien terveysasemilla sekä päivittäin Kainuun keskussairaalan drive-in näytteenottopisteellä. KAKS:n testipiste sijaitsee sairaala-alueen eteläreunalla eli uuden sairaalan pääoven puoleisen parkkialueen kulmassa.

Ajanvarauksen voi tehdä helposti Omasote-palvelussa tai puhelimitse 040 165 0020.

 

 

Lisätietoja: Pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari 044 7974 668

Kainuun soten 25.10.2021 tiedote

Takaisin uutisiin