Kainuun sote 21.2.: Tartuntamäärissä ei merkittävää muutosta

Kainuun sote 21.2.: Tartuntamäärissä ei merkittävää muutosta

Tartuntamäärissä ei merkittävää muutosta

Koronatartuntoja todetaan edelleen paljon Kainuussa, eikä tartuntamäärissä ole viikon kuluessa tapahtunut merkittävää muutosta. Positiivisia testituloksia oli perjantaina 115, lauantaina 90 ja eilen sunnuntaina 87.

Oireisia ja altistuneita kehotetaan edelleen hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä. Testaukseen pääsee arkipäivisin kuntien terveysasemilla ja Kajaanissa KAKS:n drive-in testiasemalla myös viikonloppuisin. Kainuulaiset voivat varata ajan helpoiten Omasote-palvelun kautta; ulkopaikkakuntalaisten ajanvaraus onnistuu myös takaisinsoittonumerosta 040 165 0020.

Koronarokotustoimintaa on supistettu kysynnän vähentyessä. Kajaanissa rokotuksia saa jatkossa Kaukametsän opiston rokotuspisteeltä (Koskikatu 4 B). Prisman rokotuspiste on suljettu. Kaikki kunnittaiset aukioloajat löytyvät koronainfon verkkosivulta.

Lisätietoja ja ohjeita on koottu Kainuun soten verkkosivuilta sote.kainuu.fi/koronainfo.

Lomaile turvallisesti – noudata ohjeita

Lomakaudella matkailun lisääntyessä myös tartuntariski kasvaa ihmisten liikkuessa alueelta toiselle. Kainuun sote muistuttaa sekä alueen asukkaita että matkailijoita voimassa olevista määräyksistä ja suosituksista.

Kainuussa voimassa on Pohjois-Suomen aluehallintoviraston määräys tilojen käyttöä koskien (TtL 58d) sekä Kainuun soten suositukset asukkaille ja alueella oleskeleville:

  • Yleinen maskisuositus kaikille julkisissa tiloissa, liikennevälineissä sekä oppilaitoksissa (1-luokalta alkaen)
  • Vahva etätyösuositus ja tehostetut varotoimet työpaikoilla
  • Riskiryhmään kuuluvien suojaaminen vähentämällä vierailuja hoidossa ja hoivassa
  • Vahva suositus, että yksityistilaisuuksia järjestettäisiin vain pienimuotoisesti oman lähipiirin kesken ja terveysturvallisuusohjeet huomioiden
  • Vahva suositus pysyttäytyä oman lähipiirin kontakteissa ja vähentää lähikontakteja vapaa-ajan toiminnoissa
  • Suositellaan matkustaessa noudattamaan varovaisuutta ja terveysturvallisuusohjeita 
  • Suositellaan erityistä harkintaa lähikontakteja sisältävän aikuisten ryhmäharrastustoiminnan järjestämisessä ja siihen osallistumisessa.
  • Suositellaan, että tilaisuuksiin/harrastusryhmiin osallistutaan ja töihin/kouluun/päiväkotiin mennään ainoastaan oireettomana ja kaikkia lähikontakteja vältetään koronavirusinfektioon sopivien oireiden ilmaantuessa.

Tarkempia tietoja on koottu Kainuun soten verkkosivuille sote.kainuu.fi/koronainfo.

 

Lisätietoja medialle: Pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen 044 7970 655

 

Takaisin uutisiin