Kainuun sote 18.2.: AVIn määräys koronavarotoimista Kainuun alueella jatkuu

Kainuun sote 18.2.: AVIn määräys koronavarotoimista Kainuun alueella jatkuu

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston määräys tehostetuista terveysturvallisuustoimista jatkuu

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston (PSAVI) on jatkanut tartuntatautilain 58d § mukaista määräystä tehostetuista terveysturvallisuustoimista Kainuun alueella 19.3. maaliskuuta saakka.

Määräys velvoittaa tilojen hallinnasta vastaavia ja niitä toiminnassaan käyttäviä ehkäisemään tiloissaan asiakkaiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä. Toimijan tulee laatia toteutuksesta kirjallinen suunnitelma ja pitää se tilassa osallistujien näkyvillä.

Määräys koskee

  • tiloja, joita käytetään sisällä yli 10 asiakkaan tai osallistujan samanaikaiseen oleskeluun tai rajatuissa ulkotiloissa yli 50 asiakkaalle tai osallistujalle.
  • asiakas- ja osallistujamäärästä riippumatta liikunta- ja urheilutiloja sekä ryhmäharrastustoimintaa (mm. ryhmäliikunta, kontaktilajit, ja kuntosalit sisätiloissa, uimahallit ja kylpylät, tanssi- ja kuoro-, harrastajateatteritoiminta, sisäleikkipaikat ja kauppakeskusten oleskelutilat)

Päätös velvoittaa useita yksityisiä ja julkisia toimijoita, esimerkiksi yhtiöitä, elinkeinonharjoittajia, säätiöitä, yhdistyksiä, kuntia, kirkkoja, julkislaitoksia ja yliopistoja (ei kuitenkaan ravintolatoimintaa, oppilaitoksia, varhaiskasvatusta, ammattiurheilua, valtion laitoksia tai yksityiselämään kuuluvaa toimintaa).

Päätös kokonaisuudessaan ja sitä koskeva tiedote on saatavilla aluehallintoviraston verkkosivuilta.

Lisätietoa tarjolla

Kainuun sote ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto tarjoavat lisätietoa tartuntatautilain voimassa olevista velvoitteista. Sekä AVIn verkkosivuilta että Kainuun soten koronainfosta sote.kainuu.fi/terveysturvallisuusohjeita löytyy lisätietoa asiaa koskien.

 

Lisätietoja medialle: Kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto 044 777 3033, pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen 044 7970 655

 

Takaisin uutisiin