Kainuun sote 14.2.: Sunnuntaina 80 koronatartuntaa

Kainuun sote 14.2.: Sunnuntaina 80 koronatartuntaa

Eilen sunnuntaina Kainuussa todettiin 80 positiivista koronatestitulosta.

”Alkuviikolla tapausmäärä voi jälleen nousta, mutta yleiskehitys jatkunee helpompaan suuntaan”, toteaa Kainuun soten pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen.

KAKS:n pandemiaosastolla on siirrytty normaaliin toimintaan potilasmäärän vähentyessä, mutta valmius erillisten järjestelyiden käyttöönottoon on edelleen mikäli tilanne muuttuu.

Kainuun soten henkilöstössä sairauspoissaoloja on edelleen runsaasti, mutta koronaan liittyvien poissaolojen odotetaan edelleen vähentyvän.

Rauhallisemman jakson jälkeen Vartiuksen rajanylityspaikalla on päivittäin todettu positiivisia testituloksia helmikuun alun aikana. Kainuun sote muistuttaa, että sekä ammatti- että vapaa-ajan matkustamisessa suositellaan edelleen varovaisuutta voimassa olevien määräysten noudattamisen lisäksi.

Koronaan liittyvän asioinnin voi hoitaa helpoiten Omasoten kautta

Tartuntatautilain mukaisten eristys- ja karanteenitodistusten toimittamisessa on useiden viikkojen viive alkuvuoden epidemiatilanteesta johtuen. Koronatodistuksiin tai tartunnanjäljitykseen liittyvissä asioissa voi Kainuussa ottaa yhteyttä Omasote-palvelussa. Käytä sähköistä asiointia, kun asia koskee

  • Koronatartunnan jäljitystä tai koronatartunnalle altistumista
  • Viivästynyttä karanteeni/eristystodistusta
  • Jo määrätyn karanteenin/eristyksen kestoa (jos päätöksestä on kysyttävää)
  • Sairaustodistuksen tarvetta (positiivisen tuloksen saaneet, joille tehty eristyspäätös alkaa myöhemmin kuin töistä poissaolo)
  • Koronapassia eli EU:n digitaalista koronatodistusta (esim. mikäli rokotus tai sairastettu koronatauti ei ole kirjautunut Kanta-palveluun)

Omasote.kainuu.fi

Tunnistaudu järjestelmään ensin vahvalla menetelmällä (esim. pankkitunnus tai mobiilivarmenne):

  • Koronaan liittyvissä todistusasioissa klikkaa ”koronaan liittyvät todistukset” tai käytä suoraa linkkiä
  • Koronatartuntoihin liittyvissä jäljitys- ja neuvonta-asioissa klikkaa ”tartunnanjäljityskysely” tai käytä suoraa linkkiä. Täytä kysely, jos sinulla tai puolesta asioimallasi henkilöllä on todettu koronatartunta tai olet altistunut koronavirukselle. Kyselyyn antamasi tiedot nopeuttavat tartuntojen jäljitystä ja ohjeiden antamista.

Puhelimitse

Käytössä on myös takaisinsoittopalvelu numerossa 044 709 3788. Jos asia koskee koronapassia, valitse nauhoitteen kuultuasi numero 1. Jos asia koskee koronan tartunnanjäljitystä, karanteeniaikaa ja siihen liittyvää ohjeistusta, valitse 2.

 

Lisätietoja medialle: Pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen 044 7970 655

Takaisin uutisiin