Kainuun sote 13.9.: Koronatilanne helpottunut - Nuorten aikuisten rokotuksissa parannettavaa

Kainuun sote 13.9.: Koronatilanne helpottunut - Nuorten aikuisten rokotuksissa parannettavaa

Koronatilanne helpottunut

 

Viikonlopun aikana Kainuussa todettiin vain kolme uutta koronatartuntaa Kajaanissa. Näistä kaksi oli jo aiemmin karanteenissa olleilla.

Tilanne on helpottunut merkittävästi viimeisten päivien kuluessa. Viruksen ilmaantuvuus on nyt 100 / 100 000 asukasta / 14 vrk.

Kainuussa ei ole voimassa tartuntatautilain mukaisia kokoontumisrajoituksia. Alueen suositukset ovat luettavissa Kainuun soten verkkosivuilla. Edelleen voimassa ovat mm. kehotus turvavälien varmistamiseen tai kasvomaskien käyttöä oman perheen ulkopuolisissa kontakteissa. Ravintoloita koskevat Valtioneuvoston asetuksella säädetyt rajoitukset ja ohjeet.

 

Nuorten aikuisten rokotuksissa parannettavaa

Kainuussa koronarokotuksen ensimmäisen annoksen on nyt saanut yli 84 % yli 12-vuotiaista ja toisen annoksen yli 63 %. Koululaisten osalta Kainuussa rokotustilanne on muuta maata kattavampi, mutta muuten alle 30-vuotiaiden rokotettujen osuus jää alhaisemmaksi.

”Yhteiskunta tarjoaa ilmaisen suojan, joka on ehdottoman suositeltavaa. Kainuussa kaikilla yli 12-vuotiailla on ollut mahdollisuus rokottautua jo pidempään. Jos alle kolmekymppisten rokotuskattavuus jää näin alas, tartuntojen leviäminen tulee vielä jatkumaan”, arvioi pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari Kainuun sotesta.

”Toiseksi on hyvä huomioida tulossa oleva valtakunnallisen koronapassi. Rokotusten tai sairastetun koronataudin todistuksen rinnalla vaihtoehtona on koronatestaus, jota edellytettäisiin esimerkiksi tapahtumiin osallistuessa. Rokotus on tässä paitsi tehokkain, myös helpoin tapa”, jatkaa Koukkari.

 

Rokotukset jatkuvat avoimissa rokotuspisteissä

Koronarokotukset Kainuussa siirtyvät lähiviikkoina avoimiin rokotuspisteisiin. Ajanvaraustoiminta päättyy nykyisten varausten jälkeen.

Myös 12–15 -vuotiaat voivat ottaa rokotukset avoimissa rokotuspisteissä elleivät ole saaneet rokotuksia kouluissa.

THLn ohjeistuksen mukaan toinen rokoteannos voidaan ottaa, kun on kulunut vähintään kuusi viikkoa ensimmäisestä rokotteesta. Kaikki jo varatut ajat ovat edelleen voimassa, mutta rokotuksen aikaistamisen voi tehdä ottamalla rokotteen lähimmässä rokotepisteessä ja perumalla aiemman ajan.

Viikolla 37 avoimet rokotuspisteet Kainuussa

  • Ristijärvi: Neuvola 13.9. klo 13 - 15.30
  • Paltamo: Neuvola 16.9. klo 13 - 17
  • Sotkamo: K-Supermarket 16 - 17.9 klo 11 - 19 ja Vuokatin K-Market 18.9 klo 13 - 19
  • Kajaani: Prisma 30.10 saakka arkisin klo 11 - 19 ja lauantaisin klo 10 - 14

 

Lisätiedot: Pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari 044 7974 668

 

Kainun soten 13.9.2021 tiedote:
https://sote.kainuu.fi/uutiset/koronatilanne-helpottunut-nuorten-aikuisten-rokotuksissa-parannettavaa

Takaisin uutisiin