Kainuun sote 11.2.: Torstaina 78 koronatartuntaa

Kainuun sote 11.2.: Torstaina 78 koronatartuntaa

Eilen keskiviikkona Kainuussa todettiin 78 positiivista koronatestitulosta. Tartunnanjäljityksessä pystytään tällä hetkellä kontaktoimaan sairastuneet nopeasti. Samoin Omasoten kautta vastattavissa kysymyksissä palvellaan nopeasti, usein saman vuorokauden aikana.

KAKS: n pandemiaosastolla potilasmäärä on laskenut kotiutettujen ja jatkohoitoon siirtyneiden myötä. Osaston toimintaa on supistettu yhdeksänpaikkaiseksi, joista käytössä on tällä hetkellä 7. Lisäksi päivystyksessä on seurattavia koronapotilaita. 

Kainuun soten henkilöstössä sairauspoissaoloja oli eilen 149, joista koronan vuoksi 42.

Koronatestaus ja rokotukset jatkuvat KAKS:n testiasemalla sekä kunnissa

Koronarokotusten ja testauksen kysynnän vähentyessä resursseja siirretään näistä muihin tehtäviin.

KAKS: n drive-in testaus Kajaanissa jatkaa normaalisti päivittäistä toimintaa. Muissa kunnissa koronatestaus palvelee terveysasemilla arkipäivisin.

Rokotukset jatkuvat kaikissa kunnissa, mutta jatkossa aukioloaikoja supistetaan ja rokotuspisteisiin tulee muutoksia. Ajantasaiset tiedot päivitetään soten verkosivuille sekä lehti-ilmoituksiin.

Rajoitukset ja suositukset

Kainuussa voimassa on Pohjois-Suomen aluehallintoviraston määräys tilojen käyttöä koskien (TtL 58d) sekä Kainuun soten suositukset asukkaille ja alueella oleskeleville:

  • Yleinen maskisuositus kaikille julkisissa tiloissa, liikennevälineissä sekä oppilaitoksissa (1-luokalta alkaen)
  • Vahva etätyösuositus ja tehostetut varotoimet työpaikoilla
  • Riskiryhmään kuuluvien suojaaminen vähentämällä vierailuja hoidossa ja hoivassa
  • Vahva suositus, että yksityistilaisuuksia järjestettäisiin vain pienimuotoisesti oman lähipiirin kesken ja terveysturvallisuusohjeet huomioiden
  • Vahva suositus pysyttäytyä oman lähipiirin kontakteissa ja vähentää lähikontakteja vapaa-ajan toiminnoissa
  • Suositellaan matkustaessa noudattamaan varovaisuutta ja terveysturvallisuusohjeita 
  • Suositellaan erityistä harkintaa lähikontakteja sisältävän aikuisten ryhmäharrastustoiminnan järjestämisessä ja siihen osallistumisessa.
  • Suositellaan, että tilaisuuksiin/harrastusryhmiin osallistutaan ja töihin/kouluun/päiväkotiin mennään ainoastaan oireettomana ja kaikkia lähikontakteja vältetään koronavirusinfektioon sopivien oireiden ilmaantuessa.

Myös Valtioneuvoston asettamat ravintolarajoitukset jatkuvat. Hallitus on linjannut ravintolarajoitusten lieventämisestä 14.helmikuuta alkaen niin, että ruoka- ja anniskeluravintoloissa anniskelu päättyisi kello 23 ja aukiolo kello 00.

 

Lisätietoja medialle: Pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen 044 7970 655

Takaisin uutisiin