Kainuun sote 10.9.: Koronapassin valmistelutyö etenee, Kainuussa koronan ilmaantuvuus edelleen laskussa

Kainuun sote 10.9.: Koronapassin valmistelutyö etenee, Kainuussa koronan ilmaantuvuus edelleen laskussa

Koronapassin valmistelutyö etenee, Kainuussa koronan ilmaantuvuus edelleen laskussa

Koronapassin käyttöönoton valmisteluja jatketaan ministeriöissä. Koronapassilla tarkoitetaan todistusta, joka kertoo, onko passin omistaja rokotettu, onko hän sairastanut hiljattain koronan tai onko hänellä tuore negatiivinen testitulos. Jokaisella suomalaisella on jo tällaiset todistukset Omakannassa, josta löytyy EU:n koronatodistus, joka on alun perin laadittu helpottamaan matkustamista. Hallituksen kaavailema koronapassi tulisi koskemaan palveluja, jotka eivät ole ihmisille välttämättömiä, kuten ravintoloita ja yleisötapahtumia.

”On luultavaa, että passi saadaan käyttöön lähiviikkoina. Vaihtoehtona ilmaiselle rokottautumiselle tulee olemaan maksullinen yksityissektorin tarjoama koronatestaus. Julkinen sektori ei tule tarjoamaan maksuttomia koronapassitestauksia.” Sanoo Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari.

Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että esimerkiksi koronapassia vaativaan ravintolaan päästäkseen rokottamaton ihminen joutuisi hakeutumaan koronatestiin ja maksamaan sen itse.

 

Kainuussa 4 uutta koronatapausta, ilmaantuvuus edelleen laskussa

Kainuun ilmaantuvuus on nyt 175 tartuntaa/100 000 asukasta/14 vrk. Torstaina Kainuun koronatartuntojen määrä oli 4, joista 2 aiemmin karanteeniin määrätyillä. Näistä 2 Kuhmossa, yksi Kajaanissa ja yksi Sotkamossa.

Li­sä­tie­dot: Pan­de­mia­pääl­lik­kö Ol­li-Pek­ka Kouk­ka­ri 044 7974 668

Kainuun soten 10.9.2021 tiedote

Takaisin uutisiin