Kainuun sote 10.2.: Keskiviikkona 117 koronatartuntaa

Kainuun sote 10.2.: Keskiviikkona 117 koronatartuntaa

Eilen keskiviikkona Kainuussa todettiin 117 positiivista koronatestitulosta. Tartunnanjäljityksessä ei ole tällä hetkellä merkittävää viivettä.

Tällä hetkellä KAKS: n pandemiaosastolla on 10 koronapotilasta. Osa potilaista on kotiutumassa tai siirtymässä jatkohoitoon, joten sairaalahoidon tilanne näyttää tällä hetkellä helpottuvan.

Hoito- ja hoivalaitoksissa todetaan edelleen tartuntoja, jonka vuoksi on tärkeää huomioida varotoimet sekä rajoittaa vierailuja vain välttämättömiin.

Kainuun soten henkilöstössä sairauspoissaoloja oli eilen 163, joista koronan vuoksi 36. Hankalin tilanne on ikäihmisten palveluissa. Henkilöstösiirtoja ja toiminnan muutoksia tehdään edelleen kotihoidon ja ympärivuorokautisen hoidon ja palveluiden turvaamiseksi.

Korjaus koronatilastoihin

Eilen raportoiduissa koronaluvuissa oli virheitä. Vahvistetun tartuntatautirekisterin mukaan koronatartunnat vähenivät edelliseen viikkoon verrattuna noin 10 %. Viikolla viisi tartuntoja todettiin 729, kun viikkoa aiemmin määrä oli 806.

Tartuntatrendi on ollut laskeva edeltävän kolmen viikon ajan. Korkeimmillaan koronatartuntoja oli 1000 tammikuun toisella viikolla.

Koronatestaus jatkuu KAKS:n testiasemalla sekä kunnissa

Koronatestausmäärät ovat vähentyneet omikron-epidemian helpottuessa. Kajaanissa Rajakadun koronatestiasema on suljettu ja KAKS: n drive-in testaus jatkaa normaalisti päivittäistä toimintaa. Kunnissa koronatestaus palvelee terveysasemilla arkipäivisin.

Alueellisen arvion mukaan epidemiatilanne edellyttää edelleen tehostettuja toimia suositusten ja viranomaismääräysten noudattamisessa. Kainuun sote jatkaa toistaiseksi tehostettua valmiutta.

Kainuussa voimassa on Pohjois-Suomen aluehallintoviraston määräys tilojen käyttöä koskien (TtL 58d) sekä Kainuun soten suositukset asukkaille ja alueella oleskeleville.

Lisätietoja medialle: Pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen 044 7970 655

Takaisin uutisiin