Kainuun sote 10.1.: Koronaan liittyvät tiedustelut ruuhkauttavat päivystystä - lue ohjeet

Kainuun sote 10.1.: Koronaan liittyvät tiedustelut ruuhkauttavat päivystystä - lue ohjeet

Koronaan liittyvät tiedustelut ruuhkauttavat päivystystä

Kainuun keskussairaalan päivystysapupuhelin 116 117 on ruuhkautunut koronaan liittyvistä tiedusteluista. Asiakkaita pyydetään rajoittamaan yhteydenottoa vain päivystystarpeeseen liittyviin asioihin.

”Tällä hetkellä päivystykseen tulevista puheluista noin 90 % liittyy koronaepidemian ohjeistuksiin. Päivystys ei pysty palvelemaan näissä kysymyksissä”, kertoo päivystyksen ylilääkäri Katri Mäenpää. ”Päivystysapuun tulee soittaa, mikäli tarvitsee kiireellisesti hoidon tarpeen arviointia”.

 

Koronatartuntoihin liittyviä ohjeita

Tartunnanjäljitys on ruuhkautunut koronatartuntojen nopean lisääntymisen vuoksi. Tämän takia sairastuneiden tai koronalle altistuneiden henkilöiden tavoittamisessa on useiden vuorokausien viive.

Positiivisen koronatestituloksen saaneille ilmoitetaan eristysmääräyksestä tekstiviestillä tai soittamalla. Kontaktointi pyritään tekemään mahdollisimman pian, mutta viive voi edelleen kasvaa tartuntamäärien kasvaessa.

Kainuun sote ohjeistaa hengitystieoireiset (mm. nuha, yskä, kurkkukipu, kuume) sekä koronatartunnalle altistuneet henkilöt ohjataan hakeutumaan koronatestiin. Aika varataan ensisijaisesti verkkopalvelusta Omasote.kainuu.fi (puhelimitse 040 165 0020).

Mikäli on altistunut tartunnalle, mutta on oireeton, ohjeistetaan jäämään kotiin omaehtoiseen karanteeniin ja odottamaan tartunnanjäljityksen yhteydenottoa. Tartunnanjäljitys ottaa yhteyttä, mikäli on saanut henkilön yhteystiedot ja hänet on arvioitu altistuneeksi. Yhteydenotossa voi olla merkittävää viivettä.

 

Lisäohjeita saa Kainuun soten verkkosivuilta sote.kainuu.fi/koronainfo.

Kainuun soten 10.1.2022 tiedote

Takaisin uutisiin