Kainuun maakuntajuhlaa vietettiin tänä vuonna Ristijärvellä

Kainuun maakuntajuhlaa vietettiin tänä vuonna Ristijärvellä

Kainuun maakuntajuhlaa vietettiin tänä vuonna Ristijärvellä

Kaikkien kainuulaisten yhteistä Kainuun maakuntajuhlaa vietettiin tänä vuonna Ristijärven Monitoimikeskus Virtaalassa. Juhlan teemana oli liikunta.

Tapahtuman ohjelma koostui mm. erilaisista musiikki- ja liikuntaesityksistä sekä juhlapuheista, mutta tänä vuonna jaettiin myös ensimmäistä kertaa uusien kategorioiden Pro Kainuu -tunnustuspalkinnot perinteisen Pro Kainuu -palkinnon rinnalla. Uudet, Pro Kainuu mainetyö ja Pro Kainuu nuori -palkinnot, ovat nimiensä mukaisesti suunnattu mainetyön saralla kunnostautuneiden ja maakunnan nuorien palkitsemiseksi. 

Juhlapuheen maakuntajuhlassa piti ristijärveläislähtöinen teologian tohtori Laura Kallatsa (os. Kemppainen), joka työskentelee tutkijana ja opettajana Itä-Suomen yliopistossa. Juhlan musiikista vastasivat Kaukametsän kamarikuoron lauluryhmä ja tangomarkkinoillakin menestynyt kajaanilainen Hanna Hirvonen. Lisäksi juhlassa esiintyivät mm. Ristijärven liikuntakerholaiset. 

 

Pro Kainuu tunnustuspalkinnot 

Perinteisen Pro Kainuu palkinnon valitsee aina maakuntajuhlan järjestäjävuorossa oleva kunta parhaaksi katsomallaan tavalla. Pro Kainuu mainetyö ja Pro Kainuu nuori -palkinnoista päätti Kainuun maakuntahallitus kuultuaan asiantuntijaraadin suositukset. Pro Kainuu nuori -palkinnon saajaksi oli yleisöllä mahdollisuus nostaa nimiä, kun taas mainetyön ehdokaslistan valmisteli Kainuun liiton koordinoima maakunnan mainetiimi. 

 
Pro Kainuu 
Maakuntajuhlavuorossa olevan kunnan myöntämä Pro Kainuu tunnustuspalkinto myönnetään esimerkiksi taiteen, kulttuurin tai liikunnan parissa tehdystä elämäntyöstä maakunnan ja oman kunnan hyväksi. Palkittava henkilö tai taho on tehnyt Kainuuta tunnetuksi ja vahvistanut maakunnan identiteettiä. 

Pro Kainuu 2022 tunnustuspalkinto myönnettiin Ristijärven Pyrylle. 

Ristijärven Pyry on valtakunnallisesti tunnustettu aktiivinen seuratoimija. Urheiluseura on aiempina vuosina saavuttanut menestystä urheilussa ja nykyisin enenevässä määrin laadukkaana seuratoimijana sekä erinomaisena tapahtuma- ja kilpailujärjestäjänä. 

Talkootoiminta ja yhdessä tekeminen ovat seuran läpileikkaavia teemoja kaikessa tekemisessä. Yleisseurana Ristijärven Pyry on huolehtinut monipuolisesta urheilu- ja lajitoiminnasta eri aikoina urheiluseuran perustamisesta lähtien. 

 

Pro Kainuu mainetyö 

Pro Kainuu mainetyön tunnustuspalkinto myönnetään ansiokkaasta toiminnasta Kainuun näkyvyyden ja positiivisen tunnettuuden hyväksi. 

Pro Kainuu mainetyön tunnustuspalkinto 2022 myönnettiin Datakeskus CSC Kajaanille ja CSC LUMI Supertietokoneelle. 

Kansainvälisesti ja moninkertaisesti palkitun LUMI-supertietokoneen nähtiin nostattavan Kainuun profiilia korkean teknologian keskuksena ja kestävän kehityksen edelläkävijänä. 

 

Pro Kainuu nuori 
Pro Kainuu Nuori tunnustuspalkinto myönnetään 13–29-vuotiaalle Kainuussa asuvalle tai Kainuusta kotoisin olevalle henkilölle tai nuorten yhteisölle, joka on opinnoissa, työssä tai harrastuksissa tuonut uudella ja modernilla tavalla Kainuuta esille. 

Pro Kainuu nuori tunnustuspalkinto 2022 myönnettiin Ville Heikkiselle Kuhmosta. 

Ville Heikkinen on 29-vuotias Kuhmon Iivantiirassa asuva luontokuvaaja, joka on voittanut kaksi kertaa vuoden luontokuvakilpailun sekä monia muita kilpailuja. Hän auttaa luontokuvaajia kuvauskohteiden löytämisessä ja kohdeopastuksissa ja on järjestänyt mm. kuvauskursseja ja näyttelyitä Kainuussa, Kuusamossa ja Helsingissä. 

Ville tekee työtä luonnon ja kainuulaisten hyväksi suurella sydämellä ja vie Kainuuta maailmankartalle. 

Kuva: Ville Heikkinen

Lisätiedot: 
Kainuun liitto maakuntajohtaja Pentti Malinen p.044 7970 197 
Kainuun liitto viestintä- ja markkinointipäällikkö Johannes Aalto p. 044 4100 741 
Ristijärven Pyry Arto Tolonen p. 044 5157 181 
Datakeskus CSC Kajaani Jukka-Pekka Partanen p. 040544 3501 
Ville Heikkinen Kuhmo p. 050 4146 017 

Takaisin uutisiin