Kainuun kuntien välisen joukkoliikenteen kesäkausi alkaa (Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa)

Kainuun kuntien välisen joukkoliikenteen kesäkausi alkaa (Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa)

Kainuun kuntien välisen joukkoliikenteen kesäkausi alkaa (Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa)

Kainuun kuntien välisen joukkoliikenteen runkona ovat työmatkustajia ja toisen asteen opiskelijoita palvelevat vuorot Kuhmon, Puolangan ja Suomussalmen suunnista Kajaaniin. Useimmilla vuoroilla on vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen Kajaanin rautatieasemalla. Työmatkaliikennettä ajetaan myös Kajaanista Paltamoon ja Sotkamoon. Lisäksi Kuhmon ja Nurmeksen välisillä vuoroilla on vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen Nurmeksen rautatieasemalla.

Alla on lueteltu ELY-keskuksen liikenne pääsuunnittain kesäkaudella sekä liikenteeseen tehdyt keskeiset muutokset.

Kuhmo - Sotkamo - Kajaani

Kuhmon ja Kajaanin välillä ajetaan arkipäivisin 6–7, lauantaisin yksi ja sunnuntaisin kaksi vuoroa kumpaankin suuntaan. Sotkamon ja Kajaanin välillä vuoroja on arkipäivisin kymmenen, lauantaisin kaksi ja sunnuntaisin kaksi kumpaankin suuntaan.

Osa tähän asti Sumsan kautta kulkeneista vuoroista ajaa jatkossa Ontojoen kautta. Muutos koskee Kuhmosta Kajaaniin koulujen kesäloman aikana klo 7.15 lähteviä sekä Kajaanista Kuhmoon ympäri vuoden arkipäivisin klo 12.35 lähteviä linja-autovuoroja. Muutosten seurauksena vuorojen ajoaika lyhenee Kuhmon ja Sotkamon välillä 10 minuuttia.

Kuusamo - Suomussalmi - Kajaani

Kuusamon ja Kajaanin välillä ajetaan arkipäivisin ja sunnuntaisin yksi vuoro kumpaankin suuntaan. Suomussalmen ja Kajaanin välillä vuoroja on arkipäivisin neljä, lauantaisin yksi ja sunnuntaisin kaksi kumpaankin suuntaan.

Vuorot eivät enää pysähdy Hyrynsalmen SEOn pihassa 5.6.2023 alkaen. Hyrynsalmella pysähdytään edelleen torin ja Iston pysäkeillä. Ajalla 5.6.–1.10.2023 Kuusamon ja Kajaanin väliset vuorot ajetaan Hossan kautta, ja vuorot poikkeavat myös Hossan luontokeskuksella. Joidenkin vuorojen lähtöaikaa Kajaanissa on muutettu, jolloin vaihtoaikaa juna- ja linja-autoliikenteen välillä saadaan pidennettyä.

Puolanka - Paltamo - Kajaani

Puolangan ja Kajaanin välillä ajetaan arkipäivisin 1–3, lauantaisin yksi ja sunnuntaisin kaksi vuoroa kumpaankin suuntaan. Paltamon ja Kajaanin välillä vuoroja on arkipäivisin 4–5, lauantaisin yksi ja sunnuntaisin kaksi kumpaankin suuntaan. Osa arkipäivävuoroista ajetaan vain perjantaisin. Paltamon ja Kajaanin välillä reitti kulkee Kontiomäen kautta. Reitin liikenteeseen ei ole tehty muutoksia.

Kuhmo - Nurmes

Liikennettä on perjantaisin ja sunnuntaisin kaksi vuoroa kumpaankin suuntaan. Reitin liikenteeseen ei ole tehty muutoksia.

Lipputuotteet ja aikataulut

Lipputuotteita linja-autovuoroihin myydään linja-autoissa käteisellä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Lisäksi kertalippuja on saatavilla reiteille Kuusamo-Suomussalmi-Kajaani ja Puolanka-Paltamo-Kajaani verkosta Matkahuollon aikatauluhausta sekä Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta.

Työmatkustajien ja muiden säännöllisesti matkustavien kannattaa hankkia Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sarjalippu, jolla matkustaminen on kertalippua edullisempaa. Lisäksi mobiilisovelluksesta on saatavilla eri yhteysväleille kausilippuja, joilla voi matkustaa 30 vuorokauden aikana rajoittamattomasti.

Vuorojen aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä Google Mapsista. Aikatauluja on saatavilla myös linja-autoista.

ELY:n tiedote

Takaisin uutisiin