Kainuun kulttuuritoiminnan kehittämiseen myönnettiin kokeilurahaa

Kainuun kulttuuritoiminnan kehittämiseen myönnettiin kokeilurahaa

Kainuun kulttuuritoiminnan kehittämiseen myönnettiin kokeilurahaa

Kulttuuri-Kainuu -hankkeen kautta on myönnetty kokeilurahoitusta Kainuun kulttuuritoiminnan kehittämiseen. Lokakuun ja marraskuun aikana avoinna ollut haku oli kohdistettu uusille kulttuuripalveluita kehittäville sisällöille tai olemassa olevaa toimintaa selkeästi uudistaville toimenpiteille. Hakemuksia hakuaikana saapui yhteensä yhdeksän.

Kokeilurahaa saivat:

Kainuun museo- ja kotiseutuyhdistys ry:
Kainuun museoviikon animaatiohahmo              4 500 €

Lauman liike ry:
Aidatut unelmat Kajaani                                           3 000 €

Kuhmon kaupunki:
Kuhmon kulttuuriolohuone                                      4 000 €

Kainuun lasten ja nuorten kulttuurikeskus ry:
Vauvojen taidepajatoiminta                                    2 700 €

Järjestyksessään toisessa Kulttuuri-Kainuu -hankkeen järjestämässä kokeilurahahaussa kokeilurahaa myönnettiin yhteensä 14 200 euroa. Projektikoordinaattori Joni Kinnusen mukaan nyt rahoitettavat kokeilut kohdistuvat monipuolisesti eri käyttäjäryhmiin, ja niissä on nähtävissä laajempaa hyödynnettävyyttä maakunnan kulttuuritoiminnan kehittämiselle.

Kainuun liiton toteuttaman ja Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman Kulttuuri-Kainuu -hankkeen (vuodet 2022–2023) päätavoitteena on vahvistaa maakunnan kulttuuritoimijoiden yhteistyötä sekä tuoda lisävirtaa yhteisten toiminta- ja tuotantotapojen kehittämiseen. Päämääränä on edistää taiteen ja kulttuurin saatavuutta ja saavutettavuutta Kainuussa, edistää kainuulaisten yhdenvertaista osallisuutta ja toimijuutta sekä vahvistaa kulttuurin elinvoimaisuutta maakunnassa.

Lisätietoja:

Joni Kinnunen, Kainuun liitto, projektikoordinaattori puh. 044 797 4254, joni.kinnunen@kainuunliitto.fi, www.kainuunliitto.fi

Takaisin uutisiin