Kainuun koronatilanne rauhallinen

Kainuun koronatilanne rauhallinen

Koronatilanne Kainuussa on tasaisen rauhallinen. Valtaosa koronan sairastavista jäävät nykykäytännön mukaisesti lieväoireisena testaamatta ja ilman erityisiä toimia. Tartuntoja soten testauspisteissä todetaan edelleen useita kymmeniä päivässä ja infektiota on liikkeellä myös hoito- ja hoivalaitoksissa.

”Osastoilla hoidetaan koronapotilaita jonkin verran, mutta suuria epidemiaryppäitä ole. Tautia todetaan myös vanhemmissa ikäluokissa, mutta hyvän rokotesuojan ansiosta oireet ovat usein lieviä. Käynnistämme Kainuussa tehosterokotukset nyt saatavilla olevalla varianttirokotteella”, kertoo johtajaylilääkäri Ritva Kanervo Kainuun sotesta.

”Keskeiset ohjeet eivät ole muuttuneet: Edelleen suosittelemme rokotteiden ottamista, käsihygieniasta huolehtimista sekä tarvittaessa maskien käyttöä ja oireisena kontaktien välttämistä kuten tähänkin asti”, muistuttaa Kanervo. 

Tehosterokotukset varianttirokotteilla alkavat

Kainuussa tehosterokotukset ns. omikron-varianttirokotteilla aloitetaan porrastetusti. Maanantaista 26.9.2022 alkaen koronarokotuksen tehosteannoksen voi saada 75 vuotta täyttäneet tai voimakkaasti immuunipuutteiset yli 12-vuotiaat. Tehosterokotteen voi ottaa, kun viimeisimmästä rokoteannoksesta tai koronataudin sairastamisesta on kulunut vähintään 3 kuukautta.

Enää ei lasketa montako rokotetta henkilö on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa hän on mahdollisesti sairastanut koronan. Tehosteannos voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille yksilöllisen harkinnan ja riskinarvion perusteella, esimerkiksi matkustuskohteen vaatimusten vuoksi.  

Muiden riskiryhmien varianttirokotuksista ilmoitetaan myöhemmin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan tehosterokotuksia suunnataan syystalvella 2022 kaikille 65 vuotta täyttäneille sekä 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville.

Kainuussa koronarokotukset saa pää­sään­töi­ses­ti il­man ajan­va­raus­ta kuntien rokotuspisteistä. Rokotusajankohdat ilmoitetaan sekä Kainuun soten internetsivuilla että paikallislehtien viikkoilmoituksissa.

Takaisin uutisiin