Eino Leinoa juhlitaan Paltamossa lauantaina 6.7.

Eino Leinoa juhlitaan Paltamossa lauantaina 6.7.

Eino Leinoa juhlitaan Paltamossa lauantaina 6.7.

Lauantaina 6.7. eli Runon ja suven päivänä juhlitaan Paltamossa Eino Leinoa monilla jo perinteisiksi muodostuneilla tavoilla. Aamupäivä käynnistyy kello 11 kunnantalolla (Salmelankuja 1) alkavalla kesäasukastapaamisella, joka tarjoaa tilaisuuden tavata vapaamuotoisessa kahvitilaisuudessa muita kesäpaltamolaisia ja kunnan edustajia. Maksuttomaan kesäasukastapaamiseen kahveineen voi ilmoittautua viestintäsuunnittelija Maria Pöppöselle.

Kello 13–14 on avoin yhteislaulutilaisuus Paltamon kesäteatterilla (Rantakuja, 88300 Paltamo), minkä yhteydessä julkistetaan vuoden 2024 Eino Leinon valinta. Vuoden paltamolainen Eino Leino on valittu vuodesta 2011 alkaen, ja valintakriteereihin kuuluvat Paltamon, paltamolaisuuden ja sanataiteen nostattaminen. Päätöksen asiasta teki kunnanhallitus kuntalaisten tekemien ehdotusten perusteella.

Kello 15 juhlapäivä jatkuu risteillen höyrylaiva Koutalla Metelinniemestä (Uimarannantie 1) Melalahteen, jossa päästään kuulemaan palkitun Mieskuoro Alvarin konsertointia kylän rannan kupeessa sijaitsevassa Lahtelan salissa. Vuonna 2021 kansainvälisen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailun voittanutta Mieskuoro Alvaria kuvaillaan ennakkoluulottomaksi ja klassiseksi mieskuoroksi, jossa huumori ja rohkeus yhdistyvät inspiroivalla tavalla. Konsertin jälkeen laiva palaa Metelinniemeen noin kello 20. Risteily on liput etukäteen ostaneille, ja vapaita paikkoja voi kysyä viestintäsuunnittelija Maria Pöppöseltä. Omavastuuosuus 30 € sisältää risteilyn, konsertin ja kahvit.

Päivän yhteistyökumppaneina toimivat Höyrylaiva Kouta, Paltamon kesäteatteri ja Visit Lahtela.

Lisätietoja:
Maria Pöppönen
viestintäsuunnittelija ja kulttuurivastaava
p. 044 750 0998 tai maria.popponen@paltamo.fi

Takaisin uutisiin