Eino Leino esiintyy Kainuussa kuvatulla runovideolla

Eino Leino esiintyy Kainuussa kuvatulla runovideolla

Eino Leino esiintyy Kainuussa kuvatulla runovideolla

Eino Leinon syntymäpäivänä 6.7.2020 julkaistaan uusi runovideo runosta Vapaa mies. Leinon roolissa nähdään näyttelijä Sami Sainio ja sen on kuvannut ja editoinut nuoren polven videotaiteilija Henri Karjalainen.

”Leinon runous elää ja haluamme tuoda sen tähän päivään läsnä olevaksi. Kaiken kiihkeän ja kuohuvan keskellä on tervettä pysähtyä kuuntelemaan hiljaista totuutta ja löytää jälleen runouden nostattava voima”, kertoo Leinoa näyttelevä Sami Sainio.

Sami Sainion matka Eino Leinon tarinaan ja syventyminen Leinon hahmoon alkoi höyrylaiva Koudalle toteutetun näytelmällisen Leino-risteilyn myötä. Kainuun Liiton Spot-lit -hankkeen myötä Leino-hahmon ympärille on lähdetty kehittämään myös muita uusia matkailutuotteita. Sainio on myös luonut taiteilijasivun Facebookiin nimellä Leino.

Sainion henkilökohtaisena visiona on toteuttaa näytelmä ja jopa kokoillan elokuva Eino Leinon elämästä. Nyt Eino Leinon syntymäpäivänä julkaistava runovideo on ensimmäinen askel kohti suuremman unelman toteutumista. 

Videon kuvanneelle ja editoineelle Henri Karjalaiselle Leinon runous on arjen keskellä kyennyt muistuttamaan mistä tässä kaikessa on kyse. Runovideosta tulikin hieno mahdollisuus pyrkiä ikuistamaan joitain näistä oivalluksista.

”Lähdimme hakemaan toteutukseen elokuvallisuutta. Runovideo toteutusmuotona oli minulle ja Samille täysin uusi, ja olikin hienoa antaa tekemisen ohjata video lopulliseen muotoonsa.”

Leinon syntymäpäivää on vietetty Veikko Sinisalon aloitteesta vuodesta 1992 runon ja suven päivänä.

”Halusimme lähettää tervehdyksen runon ja suven päivän kunniaksi Kainuusta, täältä Leinon synnyinseuduilta ja sielunmaisemista. Ehkäpä tästä voisi tulla vuosittainen perinne. Siihen Sainion työ Leinon parissa antaa mahdollisuuden.” toteaa höyrylaiva Koudan kapteeni ja Leino näytelmäristeilyjen yhteistyökumppani Ollis Leppänen.

Eino Leinon runosta Vapaa mies tehdyn runovideon ensijulkaisu on 6.7.2020 Höyrylaiva Koutan Facebook-sivulla www.facebook.com/oulujarviristeilyt

Katso video TÄSTÄ.

 

Lisätietoja kertovat:

Sami Sainio, p. 044 2769 904, sainarin_sami@hotmail.com

Oulujärven Laiva-Osakeyhtiö, Ollis Leppänen, p. +358 44 352 3479,ollis@oulujarviristeilyt.fi

Takaisin uutisiin