Autioniemen uuden kävely- ja maastopyöräreitin avajaiset 25.3.

Autioniemen uuden kävely- ja maastopyöräreitin avajaiset 25.3.

Autioniemen uuden kävely- ja maastopyöräreitin avajaiset 25.3.

Paltamon Autioniemeen on rakennettu talven aikana kävely- ja maastopyöräreitti ympärivuotiseen käyttöön. Järjestämme uuden ulkoilureitin avajaiset lauantaina 25.3. klo 10-14 Eino Leino -hiihtotapahtuman yhteydessä.

Ohjelmassa on lämmittelyjumppaa, opastettuja kävelylenkkejä ja Miska, Pressan Katin lastenkonsertti, retkiruokailua ja reippailemista. Yleisö voi osallistua tapahtumaan omassa tahdissa tai ohjelmaan vapaasti osallistuen.

Avajaiset järjestää Paltamon kunta yhdessä Sykettä sydämeen -hankkeen kanssa, jota rahoittaa kunnan lisäksi Pohjois-Suomen aluehallintovirasto.

Ohjelma:
klo 10 Alkulämmittely
klo 10.15 Opastettu kävelylenkki (1,6 km)
klo 11 Lastenkonsertti: Miska Pressan Katti esiintyy
klo 12.15 Opastettu kävelylenkki (2,7 km)
klo 13 Lastenkonsertti: Miska Pressan Katti esiintyy

Autioniemeen saavutaan VT22 kautta kääntymällä Koikeronlahdentielle opasteiden mukaan. Alueella on paikoitustilaa.

Ulkoilureitin alkupuolella on saatavilla retkiruokaa Kontiomäen kyläyhdistyksen ja partiolippukunta Vaarojen Vaeltajien myymänä. Tarjolla on makkaraa ja kahviotuotteita. Maksuna käy vain käteinen. Huomioitavaa on, että alueella ei ole wc-tiloja. Reitin varrelta löytyy myös Paltamon Moottorikerho/Urheiluautoilijat ry:n laavu omatoimiseen käyttöön. Paltamon kunta on varannut laavulle pilkkeitä tapahtuman ajaksi.

Samana päivänä klo 9-15 järjestetään myös perinteikäs koko perheen laturetki Eino Leino -hiihto upeissa Oulujärven maisemissa jää- ja säävarauksella. Lähtöpaikkoina on Paltamossa Autioniemi ja Kajaanissa Paltaniemen venesatama. Reittivalinnasta riippuen matkan pituus on 0,3 - 32 km. Hiihtotapa on perinteinen. Tapahtuma on maksuton. Toivomme osallistujien tukevan huoltopisteiden tarjoajia Kokonlahdessa ja Paltaniemen kylätalolla. Järjestäjinä Paltamon kunta, Kajaanin kaupunki, Paltamon Urheilijat ja Paltaniemen kyläyhdistys.

Lisätietoja
Eino Leino -hiihto: Anu Leinonen, suunnittelijaopettaja, 044 750 0738
Autioniemen kävely- ja maastopyöräreitti: Salla Korhonen, kehitysjohtaja, 044 288 5660
Avajaisten ohjelma: Amina Miloudi, Sykettä sydämeen -hanke, 040 637 7227

 


 

Takaisin uutisiin