Astetta alemmas-kampanja: Riittääkö sähkö? Epävarmuus jatkuu yli talven

Astetta alemmas-kampanja: Riittääkö sähkö? Epävarmuus jatkuu yli talven

Joulukuussa on jännitetty pakkasia ja tuulilukemia, Olkiluodon kolmosvoimalan käyttöönoton ajankohtaa, Ruotsin ydinvoimaloiden korjauksia sekä pohjoisen vesivoiman tilannetta. Kaikki nämä vaikuttavat siihen, riittääkö meillä sähköä kaikkeen kulutukseen tiukissa olosuhteissa.

Nyt näyttää siltä, että selviämme ainakin joulun yli ilman sähköpulaa. Tästä kiitos kuuluu kaikille sähkönsäästäjille ja sähkönkäyttöä huippukulutustunneilta pois siirtäville.

Tiukkoja tilanteita tulee lämmityskauden aikana varmasti toistamiseen ja niihin varautuminen kannattaa. Ota huomioon nämä tänä talvena kaksi ajankohtaista asiaa:

  • Sähköpulaa voidaan torjua yhdessä vähentämällä huomattavasti sähkönkäyttöä silloin, kun sähkötilanne kiristyy. Selvitä ennakkoon, mitkä laitteet ja missä järjestyksessä voit sammuttaa kotoasi, mikäli saat sähköverkkoyhtiöltä tai mediasta tiedon kiristyvästä sähkötilanteesta.
  • Varaudu varmuuden vuoksi sähkökatkoihin ja niiden vaikutuksiin. Tiedätkö jo, onko kotonasi laitteita, jotka vaativat huomiotasi sähkökatkon jälkeen?

Jouluiset energiansäästövinkit sekä energiapihin ja ruokahävikkiä vähentävän joulumenun tarjoaa Astetta alemmas -kampanja https://www.astettaalemmas.fi/

Motivan energianeuvonta vastaa kysymyksiisi myös pyhien välipäivinä: https://www.motiva.fi/koti_ja_asuminen/kuluttajien_energianeuvonta

Takaisin uutisiin