Aisti kesä Paltamossa

Aisti kesä Paltamossa

Aisti kesä Paltamossa

Kesätapahtumakausi starttaa lauantaina 13.5. järjestettävillä Norssikarnevaaleilla, joissa pääsee nauttimaan muun muassa toritoiminnasta, pelimannimusiikista sekä tietysti paistetusta norssista. Tapahtumassa valitaan myös Vuoden Norssi-emäntä tai -isäntä. Tänä vuonna teemana on kulttuuriperintö, jota ilmentää perinnekäsityönäytökset ja tervan käsittely. Uutuutena tapahtumassa järjestetään mato-onginnan joukkuekisa.
Kiehimänjoen juoksu järjestetään toisen kerran 27.5. puolimaratonin merkeissä. Ilmoittautuminen on jo käynnissä: www.paltamonurheilijat.fi/kiehimanjoen-juoksu-2023


Aktiivisella Vaarankylällä toimintaa riittää niin Avoimet kylät -tapahtuman muodossa 10.6., perinteikkäissä juhannusjuhlissa 23.6. kuin Mattilan tilan rompepäivillä 8.7.


Lauantai 1.7. on Paltamossa lasten ja perheiden tapahtumapäivä. Esiintyjäksi Eino Leino -puiston lavalle klo 12 nousee Henna ja supersankarit -duo. Oheisohjelmassa mm. linnunpöntön rakennusta, talutusratsastusta, golfia, kesäherkuttelua ja liikunnan iloa!


Melalahden musiikkiviikko järjestetään Lahtelan talolla 4. - 9.7. Tanssiteatteri Minimi esittää rannalla teoksen Lehmä, joka kertoo lehmän ja karjakon suhteesta. Kylän yhteisrannassa toteutettavaan esitykseen on vapaa pääsy. Melalahden musiikkiviikoilla kuullaan kantaesitys Unesta minä olen tullut, joka sisältää kesäiltaan sopivaa decacordemusiikkia. Viime vuonna suuren suosion saavuttanut taiteilijaryhmä Seela Sella, Pia Freund ja Taina-Maaria Rautasuo ihastui kauniiseen Melalahteen ja palaa tänä kesänä uudella esityksellä Mustikkarunoja ja mansikkamusiikkia. Myös pizzaviikko odottaa herkuttelijoitaan.


Paltamossa juhlitaan Eino Leinoa runon ja suven päivänä 6.7., joka alkaa kesäasukastapaamisella uudella kunnantalolla klo 11. Pidetty yhteislaulutilaisuus Leinon hengessä soi kesäteatterilla klo 13. Tänä vuonna erikoisristeily Höyrylaiva Koutalla suuntaa Metelinniemestä Melalahteen nauttimaan upean Einoa-duon (kuvassa) konsertista klo 15–19.30. Liput 30 euroa (sis. risteilyn, konsertin ja kahvit). Sitovat ilmoittautumiset viim. 1.6. salla.korhonen@paltamo.fi


Oulujärven Kuhakunkku järjestetään 28. - 29.7. Paltamon kunta järjestää lapsille mato-ongintakisan tapahtuman yhteydessä Kiehimäjoen rannalla (tervavenetalaksen tienoilla). Lauantain bileistä vastaa The Bilebändi!

 

Kesäteatteria Paltamossa pääsee kokemaan kahtaalla: Paltamon harrastajateatterin ohjelmistossa on "Rusetteja vanhasta muistista". Näytelmän on kirjoittanut Marko Laihinen ja sen musiikkina soivat tänä vuonna 70-vuotisjuhliaan viettävän Kassu Halosen säveltämät laulut. Laulujen tekstit ovat Vexi Salmen ja Hectorin käsialaa. Esitykset 15.7. - 3.8. Mieslahden kyläteatteri esittää "Kuhaniemessä kuhisee" -näytelmän on käsikirjoittanut Pekka Kämäräinen. Hän ohjaa näytelmän yhdessä Aila Kämäräisen kanssa. Kyseessä on kevyehkö, kaiken ikäisille sopiva, hienoisesti sadunomainen näytelmä vakavasta aiheesta. Esitykset ovat 3. - 5.8.

 

Elokuun ensimmäisellä viikolla luvassa on myös golfareiden rakastama Paltamo Open Suomen kauneimmalla golfkentällä.


Eilisen Lapset-lelunäyttely on avoinna 27.6. - 30.7. Paltamon kotiseutumuseon avaa kesäkuussa. Lisätiedot paltamoseura.fi/museo ja www.meteliseis.com
Paltamon kunta järjestää kesätapahtumat yhdessä paikallisten yhdistysten ja yritysten kanssa. Erikoisristeilyä lukuun ottamatta kunnan järjestämiin tapahtumiin on vapaa pääsy.
Muutokset ovat mahdollisia.


Seuraa Paltamon kunnan viestintää Facebookissa @Paltamon kesätapahtumat ja www.paltamo.fi/matkailu-ja-vapaa-aika/kesatapahtumat sekä tapahtumien järjestäjien viestintää omissa kanavissaan.

 

Lisätiedot:
Salla Korhonen
kehitysjohtaja
salla.korhonen@paltamo.fi
044 288 5660

Takaisin uutisiin