Yhteystiedot

PALTAMON KUNTA
Vaarankyläntie 7
88300 Paltamo
kunnanvirasto (08) 615 5461
paltamon.kunta(at)paltamo.fi
etunimi.sukunimi(at)paltamo.fi

ikoni_paltamo_vaakuna.png Kunnan yhteystiedot

ikoni_paltamo_vaakuna.png Yhteydenottolomake

ikoni_kainuu_vaakuna.gif Kainuun liitto

ikoni_kainuu_vaakuna.gif Kainuun sote

ikoni_kainuu_vaakuna.gif Kainuun palveluhakemisto

ikoni_kainuu_vaakuna.gif Kainuun henkilöhaku

Pro Kainuun -tunnustuspalkinnot Tapani Homaselle, Tuulikki Huuskolle ja Marko Karvoselle

12.08.2019

Kainuun maakuntajuhlassa Paltamossa jaettiin maakunnalliset Pro Kainuu -tunnustuspalkinnot 11.8.2019. Palkinto myönnetään vuosittain tieteen, taiteen tai elinkeinoelämän alalla ansioituneille henkilöille pitkäjänteisestä työstä ja uskosta oman maakuntansa mahdollisuuksiin.  

 

Pro Kainuu -palkintoon kuuluu kunniataulu ja kanervakoru, miehille solmioneula ja naisille rintakoru. Kanervakorun on tehnyt Ritva Immosen luonnoksen pohjalta kajaanilainen kultaseppä Juha Riihijärvi. Pronssiin valettu koru symboloi Kainuun maakuntakukkaa. Jokainen koru on uniikkikappale ja on vain Pro Kainuu -palkintokäytössä.

 

Vuonna 2019 palkittiin kolme kainuulaista henkilöä. Pro Kainuu -palkinnon saivat Tapani Homanen Paltamosta, Marko Karvonen Kajaanista sekä Tuulikki Huusko Kuhmosta.


Tapani Homanen on paltamolainen kulttuurin monitoimimies. Hän on ollut pelastamassa arvokkaita perinnerakennuksia, ja hän työskentelee edelleen mittaamattoman arvokkaan leluperinteen pelastamiseksi Suomen pohjoisimmassa lelumuseossa.

Tapani Homanen osallistui aktiivisesti Paltamon kesäteatterin perustamiseen ja sen fyysisten puitteiden luomiseen 1970-luvulla. Soittoharrastus taas vei hänet noihin aikoihin Ramona-orkesterin basistiksi.

Taideaineiden opettajana Tapani Homanen on toiminut jo yli neljännesvuosisadan ajan ja jatkanut monipuolista elämäntyötään kulttuurin edistäjänä. 

   

Marko Karvonen  antaa kasvot Kainuulle elokuvamaakuntana. Hänen työnsä ensin elokuvateatteri BioRexin  ohjelmapäällikkönä ja sittemmin Kainuun ammattiopistossa on nostanut Kainuun kansainvälisesti kiinnostavien elokuvien kuvauspaikkojen joukkoon. Elokuva-alasta on muodostunut Kainuun mainetyön merkittävä osa-alue.

 

Ammattiopiston Elokuvan ja median palvelukeskus on mahdollistanut mittavan elokuvatuotannon Kainuussa. Samalla se on tarjonnut eri alojen opiskelijoille mahdollisuuden haastaviin  työtehtäviin. Kainuussa on tämän vuosituhannen aikana kuvattu lukuisat määrät eri tuotantoja.

 

Tuulikki Huusko on edistänyt päämäärätietoisesti, pitkäjänteisesti ja kärsivällisesti puurakentamisen osaamisen nostamista Kuhmon ja koko Kainuun maakunnan vahvuudeksi. Hän on työskennellyt puurakentamisen puolesta 1990-luvulta lähtien Kuhmon Yrityssampo Oy:ssä, Kainuun Puualan kehityskeskuksessa, Kuhmon kaupungin elinkeinojohtajana ja Woodpolis Oy:n hankepäällikkönä sekä sittemmin viestintäyrittäjänä.

 

Mekaanisen puuteollisuuden kehittäminen Kuhmon Kantolan teollisuusalueella on jatkunut 1990-luvulta lähtien ensin Kainuun Puualan Kehityskeskuksen ja sitten Woodpoliksen voimin. Alan voimistuminen ja eteneminen on vaatinut osallistumista satojen hankkeiden valmisteluun ja toteuttamiseen. Siinä Tuulikki Huuskolla Woodpoliksen pitkäaikaisena hankepäällikkönä on ollut keskeinen rooli.

 

Lisätietoja: Johdon assistentti Salli Mikkonen, puh 044 7100 872

21.10.2019Kainuun vaihemaakuntakaavan 2030 kaavaehdotuksen nähtäville asettaminen
17.10.2019Oulujoen vesistön vesivision esiselvitys, tiedote ja kysely
10.10.2019Liikunta- ja kulttuuristipendien haku 8.11. saakka
09.10.2019Jättiläisten Paltamo -kuntatiedote jaetaan koteihin 24.10.
07.10.2019PERUTTU. Uintiretket Kajaanin Kaukaveteen.
04.10.2019Koko perheen lamppuretki 14.11. Metelin Kanervassa
04.10.2019Vastaa Kainuun joukkoliikenteen asiakastutkimukseen
02.10.2019Hirvikolariaika kohta suurimmillaan
19.09.2019Äitienpäiväkunniamerkkiesitykset vuodelle 2020
14.09.2019LOST IN KAINUU ADVENTURE 2019 - PALTAMO-KIVESVAARA

Siirry arkistoon »