Yhteystiedot

PALTAMON KUNTA
Vaarankyläntie 7
88300 Paltamo
kunnanvirasto (08) 615 5461
paltamon.kunta(at)paltamo.fi
etunimi.sukunimi(at)paltamo.fi

ikoni_paltamo_vaakuna.png Kunnan yhteystiedot

ikoni_paltamo_vaakuna.png Yhteydenottolomake

ikoni_kainuu_vaakuna.gif Kainuun liitto

ikoni_kainuu_vaakuna.gif Kainuun sote

ikoni_kainuu_vaakuna.gif Kainuun palveluhakemisto

ikoni_kainuu_vaakuna.gif Kainuun henkilöhaku

Tänään ja huomenna Paltamo Open kokoaa Suomen golfkärkeä Kainuuseen

10.06.2019


Monissa äänestyksissä Suomen kauneimmaksi golfkentäksi valitulla Paltamo Golfin kentällä pelataan maanantaina ja tiistaina kovatasoinen ammattilaiskilpailu. Paltamo Open kokoaa Kainuuseen 30 Suomen kärkipään ammattilaispelaajaa, jotka pelaavat 10 000 euron palkintopotista 36-reikäisessä kilpailussa.

Kilpailun isäntä Reijo Riihimäki sanoo, että kilpailun ensisijainen tarkoitus on viedä suomalaista ammattilaisgolfia eteenpäin. Kilpailun yhteydessä järjestettävään seminaariin osallistuville vieraille Pro-Am-tyylinen kilpailu tarjoaa myös todellisen aitiopaikan seurata huippugolfia lähietäisyydeltä.
Yleensä Pro-Am-päivinä pelaajat vasta valmistautuvat varsinaiseen kilpailuun, mutta maanantaina ja tiistaina prot pelaavat numerolappu rinnassaan. Paltamo Open on myös siitä erikoinen kilpailu tänä vuonna, että ammattilaispelaajat eivät joudu maksamaan kilpailusta mitään kilpailumaksua.
"Olemme hoitaneet pelaajille kaiken lennoista hotellimajoituksiin", Riihimäki sanoo.

Yksi kilpailuun osallistuvista ammattilaisista on Peter Puhakka, jolle matka Paltamoon on mieluisa lisä kesän kilpailukalenteriin.

"Tämä osui hyvään väliin, kun Peuramaan Finnish Tour -kilpailu siirtyi elokuulle. On kiva päästä pelaamaan Paltamoon, se on yksi minun lempikentistäni Suomessa", Golf Talmaa edustava Puhakka kertoo.

Ammattilaiskilpailuissa pelataan yleensä 54 tai 72 reikää, jolloin yksittäiset bogeyt tai birdiet eivät vaikuta lopputulokseen niin dramaattisesti. Mutta kun pelataan vain 36 reikää, tilaa virheille ei ole.
"Pitää pystyä pelaamaan kaksi laadukasta kierrosta. Paltamo on tiiltä aika haastava kenttä, ja siellä menestyvät hyvät pallonlyöjät", Puhakka tietää kokemuksesta.


Puhakan lisäksi kilpailun osallistujalistalta löytyvät esimerkiksi Nurmijärven kova kolmikko Ossi Mikkola, Miki Kuronen ja Henri Satama, tuore ammattilainen Eetu Isometsä sekä Kajaanin seudulla hyvin viihtyvä Peter Erofejeff.

Paltamo Open on aiempina vuosina ollut osa Finnish Touria, mutta tänä vuotta kilpailua ei Finnish Tourin kalenterista löydy.


"Tässä tuli pientä päällekkäisyyttä Nokian kilpailun kanssa. Mutta katsotaan ensi vuonna, mikä on silloin tilanne", Riihimäki sanoo ja viittaa 13.6. alkavaan NRG Openiin.

Kilpapelaajien suuresti arvostamat Paltamon viheriöt on tänäkin kesänä saatu huippukuntoon. Myös paikallinen golfjulkkis, Markku "Näppis" Leinonen, vahvistaa tämän asian.


"Näppis sanoi juuri, etteivät Paltamon greenit ole koskaan olleet näin hyvässä kunnossa", Riihimäki sanoo tyytyväisenä.

17.06.2019Kesäajan aukioloaikojen poikkeukset ja ja päivystys
14.06.2019Lauantaina 6.7. juhlitaan Eino Leinoa koko päivä
14.06.2019Lyhyt sähkökatko keskiviikkoaamuna 19.6. klo 6
11.06.2019Paltamon kesäasukkaiden aamukahvit la 6.7. klo 8 Nesteellä
11.06.2019Kainuun ohjausryhmä: Uudessa sote-uudistuksessa otetaan oppia nyt päättyneestä
10.06.2019Paltamolaiset nuoret muuttavat jälleen kylänraittia katutaiteilemalla sähkökaappeja
10.06.2019Tänään ja huomenna Paltamo Open kokoaa Suomen golfkärkeä Kainuuseen
07.06.2019Perheretket saattavat paltamolaiset perheet yhteen
06.06.2019Vesivoiman kulttuuriperintö -kyläilta 18.6. klo 17 Paltamossa
04.06.2019Kesäinfo palvelee kesä-heinäkuussa klo 12-17

Siirry arkistoon »