Yhteystiedot

PALTAMON KUNTA
Vaarankyläntie 7
88300 Paltamo
kunnanvirasto (08) 615 5461
paltamon.kunta(at)paltamo.fi
etunimi.sukunimi(at)paltamo.fi

ikoni_paltamo_vaakuna.png Kunnan yhteystiedot

ikoni_paltamo_vaakuna.png Yhteydenottolomake

ikoni_kainuu_vaakuna.gif Kainuun liitto

ikoni_kainuu_vaakuna.gif Kainuun sote

ikoni_kainuu_vaakuna.gif Kainuun palveluhakemisto

ikoni_kainuu_vaakuna.gif Kainuun henkilöhaku

Maailman toiseksi pisin mies, Brahim Takioullah, vierailee Paltamossa

09.05.2019

Lähes kaksi ja puoli metriä pitkä Brahim Takioullah ei jää huomaamatta, liikkuu hän missä tahansa. Kaikki standardikokoinen on hänelle pientä - sängyt, tuolit, vaatteet, julkiset kulkuneuvot. Hänen jalkansa on maailman suurin, Guinnessin ennätystenkirjaan kirjattu, eikä sopivia kenkiä löydy kaupoista. Pariisissa asuva marokkolainen ei onnistu sulautumaan massaan vaikka kuinka yrittäisi.

 

Komea, erityinen ulkomuoto on auttanut Brahim Takioullahia luomaan ainutlaatuisen uran ja avannut tälle suurmiehelle tien tähtiin. Takioullahilla on yliopistotutkinto maantieteestä, mutta unelmiaan hän toteuttaa työskentelemällä mallina ja näyttelijänä. TV- ja elokuvarooleja onkin kertynyt vaikuttava määrä. Päivätyönään hän työskentelee pariisilaisessa huvipuistossa yleisön viihdyttäjänä.

 

Kainuuseen Brahim Takioullahin tuo 1700-luvulla elänyt pitkä mies, Daniel Cajanus. Vierailu on osa Daniel Cajanuksen kesää, joka huipentuu heinäkuussa Cajanus Jättiläisoopperaan. Moderni ooppera on suomalais-hollantilainen yhteistuotanto, jonka ensiesitys, Cajanus - de gigantische opera nähtiin Hollannissa vuonna 2017. Zangstudio Haarlem valmisti oopperan kunnianosoituksena Cajanukselle, joka eli viimeiset elinvuotensa Haarlemissa ja sittemmin haudattiin oopperan esityspaikkaan, Sankt Bavon katedraaliin.

 

Kajaanin Paltaniemi puolestaan on vain muutaman kilometrin päässä Cajanuksen synnyinkodista. Näin hänen tarinansa palaa takaisin kotimaahan, kun hollantilainen orkesteri ja solistit, noin 80 kuorolaista Hollannista ja Suomesta sekä Kajaani Dancen tanssijat herättävät eloon Cajanuksen tarinan. Brahim Takioullahin vierailun järjestää oopperan suomalainen tuottajataho, Vaara-kollektiivi.

 

Vaikka ikäeroa Daniel Cajanuksen ja Brahim Takioullahin välillä on yli 250 vuotta, on näiden pitkien miesten tarinoista löydettävissä monia yhtäläisyyksiä. Niin Cajanus kuin Takioullahkin ovat jättäneet synnyinmaansa ja päässeet näkemään maailmaa hyödyntämällä erityistä ulkomuotoaan. Erilaisuuden houkutus kiehtoo, ja olemme edelleen valmiita näkemään vaivaa ja jopa maksamaan, jotta saamme nähdä näitä eksoottisia olentoja, jollaisena Cajanusta aikoinaan mainostettiin.

 

Daniel Cajanus oli aikanaan kummajainen, jonka pituuden syitä etsittiin niin taivaasta, helvetistä kuin maanpäältä, lähinnä kotikasvatuksesta. Nyt tiedämme, että kyseessä on geenivirhe, ja jättiläiskasvun aiheuttaa kasvuhormonin liikatuotanto. Takioullahilta liikakasvun aiheuttanut kasvain on poistettu, ja pituuskasvu pysähtyi mittoihin 2metriä 46 senttiä. 37-vuotias Takioullah on maailman toiseksi pisin elossa oleva ihminen. Hänen kengännumeronsa on 58, ja jalan pituus maailman pisin, 38cm.

 

Kajaanissa Brahim Takioullah vierailee 21. - 25.5. ja Paltamossa tiistaina 21.5. Matkansa aikana hän tekee kouluvierailuja, joissa käsitellään erilaisuuden teemoja ja ihmetellään, mitä mahdollisuuksia ja haasteita valtava pituus tuo mukanaan. Luvassa on myös julkisia yleisötapaamisia, joihin yleisö on tervetullut tapaamaan Brahimia. Takioullah tutustuu myös Cajanus Jättiläisoopperan esiintymispaikkaan sekä ainutlaatuiseen kulttuurimaisemaan Paltaniemellä.

23.07.2019Tekniset palvelut tiedottaa
19.07.2019Paltamon melontakeskuksen avajaiset 11.8. klo 16
19.07.2019Paltamo järjestää lupiinien torjuntatalkoot
19.07.2019Kesäinfo palvelee kesäasukasta ja taiteen ystävää
19.07.2019Kävelyopastus Paltamon tarinoihin ti 23.7. klo 10
19.07.2019Kameralla-valokuvanäyttely kesäinfolla 22. - 31.7.
17.07.2019Jättilaisten kesän ilmaiskonsertit jatkuvat 27.7. Kuhakunkku-tapahtumassa
16.07.2019Kainuun maakuntajuhla Paltamossa 11.8.2019
07.07.2019Vuoden 2019 paltamolainen Eino Leino on kirjailija Pekka Kämäräinen
05.07.2019Kunnan järjestämiin bussikuljetuksiin Cajanus-oopperaan on vielä muutama paikka vapaana

Siirry arkistoon »