Yhteystiedot

PALTAMON KUNTA
Vaarankyläntie 7
88300 Paltamo
kunnanvirasto (08) 615 5461
paltamon.kunta(at)paltamo.fi
etunimi.sukunimi(at)paltamo.fi

ikoni_paltamo_vaakuna.png Kunnan yhteystiedot

ikoni_paltamo_vaakuna.png Yhteydenottolomake

ikoni_kainuu_vaakuna.gif Kainuun liitto

ikoni_kainuu_vaakuna.gif Kainuun sote

ikoni_kainuu_vaakuna.gif Kainuun palveluhakemisto

ikoni_kainuu_vaakuna.gif Kainuun henkilöhaku

Koulun osallistava toimintakulttuuri luo perustan toimivalle kodin ja koulun yhteistyölle

26.09.2018

Valtakunnallista Kodin ja Koulun Päivää vietetään peruskouluissa, esikouluissa sekä päiväkodeissa 28.9. Päivän aikana järjestetään tapahtumia, joissa vanhemmat voivat osallistua yhdessä tekemisen kautta lapsen koulu- ja päiväkotiarkeen sekä keskustella oppimiseen liittyvistä asioista. Tänä vuonna teemana on kiitoskulttuuri, joka on puheenaiheena myös Paltamon kouluissa.

Kodin ja koulun sekä kodin ja päiväkodin yhteistyö on kirjattu uusiin opetus- sekä varhaiskasvatuksen suunnitelmiin entistä vahvemmin. Kirjaus velvoittaa oppilaitoksia rakentamaan toimivaa yhteistyötä huoltajien kanssa.

–Kodin ja koulun tai päiväkodin välinen yhteistyö on tärkeää jo ensimmäisestä päivästä lähtien, ja se tulisi jäsentää jatkumona, jonka eri vaiheissa yhteistyöllä voi olla erilaisia tehtäviä ja muotoja. Kodin ja koulun yhteistyössä lähtökohta on lapsen ja oppilaan hyvä, turvallinen arki sekä oppimisen motivaation tukeminen. Hyvä yhteistyö muodostuu osallisuudesta, luottamuksesta, arvostuksesta ja kuulemisesta, Perusopetus- ja varhaiskasvatusyksikön päällikkö Ulla Laine sanoo.

Perinteisten vanhempainiltojen ja vuotuisten arviointikeskustelujen lisäksi tarvitaan niin vanhempien kuin koulujen palautteen perusteella yhteisöllisiä ja osallistavia tapahtumia. Yhteisen tekemisen lomassa voidaan käydä keskustelua kouluyhteisöä sekä lasten ja nuorten kasvua ja oppimista koskevista asioista. Päivän tavoitteena on tarjota vanhemmille aikaa ja tilaa tutustua lapsen kouluympäristöön, opettajiin ja koulukavereihin sekä muihin vanhempiin.

Lue lisää Vanhempainliiton tiedotteesta, miten koulut aikovat päivää viettää, ja katso mitkä koulut ja päiväkodit ovat jo ilmoittautuneet mukaan.

Kodin ja Koulun Päivän teemana on tänä vuonna kiitoskulttuuri. Tutkija ja Positiivinen CV konseptin luoja Kaisa Vuorinen muistuttaa Kodin ja Koulun Päivän videolla myönteisen palautteen voimasta:
https://www.youtube.com/watch?v=kf0v2vNHrGE

Kodin ja Koulun Päivää suunnittelevat ja toteuttavat yhteistyössä Opetushallitus, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, Suomen Rehtorit ry, Finlands Svenska Lärarförbund FSL, Suomen Kuntaliitto, Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat OPSIA ry, Sivistystyönantajat, Förbundet Hem och Skola i Finland ja Suomen Vanhempainliitto. Kodin ja Koulun Päivää tukee Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla.

www.kodinjakoulunpaiva.fi
#kodinjakoulunpäivä

14.12.2018Ikäihmisten neuvontapisteen aukioloajat keväällä 2019
14.12.2018Puutteenperän talojen myynti
13.12.2018Yhdistys, kerro koulutustarpeistasi JärjestöKainuu-hankkeelle!
11.12.2018Loisteen Taustavoimaa-apurahat haettavissa yhdistyksille, kerhoille ja muille harrastustoimijoille
10.12.2018Omatoimikirjaston avajaiset 14.12. klo 16 -18 pääkirjastolla
07.12.2018Talous- ja velkaneuvonta siirtyy oikeusapu- ja edunvalvontapiireille 1.1.2019
05.12.2018Vastaa valokuitukyselyyn!
05.12.2018AVOIN TYÖPAIKKA Perusopetuksen lehtori, äidinkieli ja kirjallisuus
05.12.2018ARA:n asumisneuvonta-avustuksen haku auki
04.12.2018Vielä ehdit osallistua aivoriiheen uudesta kuntien kulttuuritoimintalaista

Siirry arkistoon »