Yhteystiedot

PALTAMON KUNTA
Vaarankyläntie 7
88300 Paltamo
kunnanvirasto (08) 615 5461
paltamon.kunta(at)paltamo.fi
etunimi.sukunimi(at)paltamo.fi

ikoni_paltamo_vaakuna.png Kunnan yhteystiedot

ikoni_paltamo_vaakuna.png Yhteydenottolomake

ikoni_kainuu_vaakuna.gif Kainuun liitto

ikoni_kainuu_vaakuna.gif Kainuun sote

ikoni_kainuu_vaakuna.gif Kainuun palveluhakemisto

ikoni_kainuu_vaakuna.gif Kainuun henkilöhaku

Ainutlaatuinen bioekosysteemi syntyy Paltamoon

Paltamoon suunnitellaan Kainuun biotuotetehdasta. Sijaintipaikaksi valikoitui Kylänpuron teollisuusalueeseen liittyvä alue vt 22:n varrella, josta on erinomaiset logistiset yhteydet maanteitse ja rautateitse. Paltamon kunta on hankkinut omistukseensa tarvittavat maa-alueet, jotka biotuotetehdas ja sen ympärille syntyvä ekosysteemi tarvitsee.

Tehdashanketta vie eteenpäin Kaicell Fibers Oy. Toteutuessaan tehdas tarjoaa töitä yli tuhannelle henkilölle. Biotuotetehtaalla tarvitaan työvoimaa n. 220 henkilöä ja loput työllistyvät metsänhakkuissa ja kuljetuksissa. Tehtaan suorat ja epäsuorat vaikutukset piristävät Kainuun elinkeinoelämää merkittävästi. Kainuun kannalta tärkeää olisi puun jalostusasteen merkittävä nousu ja varsinkin kuitupuun kysynnän kasvaminen.

Paltamon kunta on aktiivisesti mukana ja luo edellytyksiä tehdashankkeen toteutumiselle maankäytön ja kaavoituksen osalta sekä kehittää yritysten toimintaympäristöä kehittämishankkeen avulla. Bioekosysteemin kehittämishankkeessa tehdään biotuotetehtaan teknistaloudellinen selvitys sekä konseptoidaan tehdään ympärille syntyvää bioekosysteemiä.

Lisätietoa: 

Paltamon kunta
Salla Korhonen, kehitysjohtaja
p. 044 2885 660
salla.korhonen@paltamo.fi