Sykettä sydämeen -hanke

Hyvinvointi ja terveys

Sydän kädessä -kuva

 

Paltamon kunnan Sykettä sydämeen -hanke on suunnattu aikuis- ja perheliikuntaan. Tavoitteena on luoda matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksia ja hyvinvointikokeiluja, joilla tuetaan omaehtoisen liikunnan aloittamista sekä ohjataan kohti terveellisempiä elintapoja.

Hanke sisältää liikuntaneuvontaa, lyhytkursseja ja hyvinvointiluentoja aikuisille, liikunnan olosuhteiden edistämistä ja perheliikuntaan aktivoimista, tapahtumien ja mahdollisten uusien perheliikuntavuorojen avulla. Yhteistyö eri toimijoiden kanssa on tärkeää.

Kuntalaisia kuultiin viime syksynä hyvinvointisuunnitelmaan liittyen kyselyllä, jonka vastauksista esiin nousi mm. liikunta ja lapsiperheet. Hankkeen toiminta tarjoaa kuntalaisille mahdollisuuden edistää omaa hyvinvointia lempeällä otteella. 

Kunta saanut hankkeen toteuttamista varten aluehallintovirastolta 27 000 euron suuruisen avustuksen liikunnallisen elämäntavan kehittämiseen. Toteutusaika on 1.5. – 31.12.2022. Hankkeessa työskentelee liikunnanohjaaja/hankekoordnaattorina Amina Miloudi.

Sykettä sydämeen- hankeessa toteutetaan kuntosalikursseja ohjaajan johdolla. Kurssilla tutustutaan kuntosalilaitteisiin ja kuntosaliharjoittelun pääpiirteisiin. Kurssilta asiakas saa mukaan ohjelman, jota voi käydä myös itse tekemässä kuntosalilla. Kurssin kesto on 4-5 viikkoa ja sovittaessa kurssi sisältää yhden seurantakäynnin n. kuukausi kurssin loppumisen jälkeen. 

Jos haluat osallistua kuntosalikurssille, voit ottaa yhteyttä hankekoordinaattori Amina Miloudiin niin sovitaan yhdessä sopiva aika juuri sinulle.

Sykettä sydämeen -hanke järjestää perheliikuntaa. Perheliikuntatunneille olette tervetulleita liikkumaan koko perheen voimin.  Perheliikuntakerhot ovat avoimia kaikenikäisille lapsille ja aikuisille. Perheliikuntaan yksi aikuinen voi osallistua yhden tai useamman lapsen kanssa. Tavoitteena on saada aikuiset ja lapset liikkumaan yhdessä. Tunneilla temppuillaan, käytetään erilaisia välineitä ja ohjelmassa on myös erilaisia pelejä ja juoksuleikkejä.

Alle kouluikäisten ryhmässä on luvassa laululeikkejä, motoristen taitojen kehittämistä ja erilaisiin välineisiin tutustumista. Syksyllä 2022 alle kouluikäisten ryhmä on kokoontunut Kontiomäen koululla keskiviikkoisin ja viimeinen kerta tälle vuodelle oli poikkeuksellisesti 23.11.2022.

Syksyn aikataulun löydät täältä. 

Lauantaisin on omatoimi perhesalivuoro, jossa perheet liikkuvat Korpi-salissa klo 10 ja 12 välillä vapaasti ilman ohjaajaa.  Sisäänkäynti omalla kulkuoikeudella 5. ovesta, jonka vieressä lukee Korpi-sali. 

Kulkuoikeuden saat ottamalla yhteyttä hankekoordinaattoriin.

Ohjeet kulkuoikeutta varten:

Lataa älypuhelimeen JustIN Mobile -sovellus Google Play -kaupasta (Android-puhelimille) tai AppStoresta (iOS-puhelimille). Ohjeen sovelluksen lataamiseen löydät TÄSTÄ

HUOM! Mikäli puhelimesi / numerosi vaihtuu aktivoinnin jälkeen, tulee sovellus ladata uudestaan uuteen puhelimeen / numeroon.  

Syksyn liikuntatarjonta löytyy alla olevasta linkistä. Toiminta päätty viikolla 50.

Syksyn liikuntatarjonta 2022

Aikuisten omatoimi salivuorolla aikuiset liikkuvat Korpi-salissa klo 15 ja 17 välillä vapaasti ilman ohjaajaa. Sisäänkäynti omalla kulkuoikeudella 5. ovesta, jonka vieressä lukee Korpi-sali. Kulkuoikeuden saat ottamalla yhteyttä hankekoordinaattoriin.

Ohjeet kulkuoikeutta varten:

Lataa älypuhelimeen JustIN Mobile -sovellus Google Play -kaupasta (Android-puhelimille) tai AppStoresta (iOS-puhelimille). Ohjeen sovelluksen lataamiseen löydät TÄSTÄ

HUOM! Mikäli puhelimesi / numerosi vaihtuu aktivoinnin jälkeen, tulee sovellus ladata uudestaan uuteen puhelimeen / numeroon.  

Perheliikuntaretki SuperParkiin Vuokattiin la 26.11 klo 10-15. Mainoksen löydät täältä.

Miloudi Amina hankekoordinaattori