Sykettä sydämeen -hanke

Hyvinvointi ja terveys

Sydän kädessä -kuva

 

Paltamon kunnan Sykettä sydämeen -hanke on suunnattu aikuis- ja perheliikuntaan. Tavoitteena on luoda matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksia ja hyvinvointikokeiluja, joilla tuetaan omaehtoisen liikunnan aloittamista sekä ohjataan kohti terveellisempiä elintapoja.

Hanke sisältää liikuntaneuvontaa, lyhytkursseja ja hyvinvointiluentoja aikuisille, liikunnan olosuhteiden edistämistä ja perheliikuntaan aktivoimista, tapahtumien ja mahdollisten uusien perheliikuntavuorojen avulla. Yhteistyö eri toimijoiden kanssa on tärkeää.

Kuntalaisia kuultiin viime syksynä hyvinvointisuunnitelmaan liittyen kyselyllä, jonka vastauksista esiin nousi mm. liikunta ja lapsiperheet. Hankkeen toiminta tarjoaa kuntalaisille mahdollisuuden edistää omaa hyvinvointia lempeällä otteella. 

Kunta saanut hankkeen toteuttamista varten aluehallintovirastolta 27 000 euron suuruisen avustuksen liikunnallisen elämäntavan kehittämiseen. Toteutusaika on 1.5. – 31.12.2022. Hankkeessa työskentelee liikunnanohjaaja/hankekoordnaattorina Amina Miloudi.

Sykettä sydämeen- hankeessa toteutetaan kuntosalikursseja ohjaajan johdolla. Kurssilla tutustutaan kuntosalilaitteisiin ja kuntosaliharjoittelun pääpiirteisiin. Kurssilta asiakas saa mukaan ohjelman, jota voi käydä myös itse tekemässä kuntosalilla. Kurssin kesto on 4-5 viikkoa ja sovittaessa kurssi sisältää yhden seurantakäynnin n. kuukausi kurssin loppumisen jälkeen. 

Jos haluat osallistua kuntosalikurssille, voit ottaa yhteyttä hankekoordinaattori Amina Miloudiin niin sovitaan yhdessä sopiva aika juuri sinulle.

Lokakuussa 2022 alkaa kaksi kuntosalikurssia. Kurssit sopivat aloittelijoille. Ajat ja ilmoittatumisohjeet löydät täältä.

Sykettä sydämeen -hanke järjestää perheliikuntaa. Perheliikuntatunneille olette tervetulleita liikkumaan koko perheen voimin.  Perheliikuntakerhot ovat avoimia kaikenikäisille lapsille ja aikuisille. Perheliikuntaan yksi aikuinen voi osallistua yhden tai useamman lapsen kanssa. Tavoitteena on saada aikuiset ja lapset liikkumaan yhdessä. Tunneilla temppuillaan, käytetään erilaisia välineitä ja ohjelmassa on myös erilaisia pelejä ja juoksuleikkejä.

Alle kouluikäisten ryhmässä on luvassa laululeikkejä, motoristen taitojen kehittämistä ja erilaisiin välineisiin tutustumista. Syksyllä 2022 alle kouluikäisten ryhmä kokoontuu Kontiomäen koululla keskiviikkoisin.

Elokuussa perheliikuntaa on tarjolla Mieslahdessa. Tunnille ei tarvitse ilmoittautua vaan voitte vain tulla paikalle.

Syyskuun aikataulu on julkaistu ja löydät sen ja ilmoittatumisohjeet täältä. Viikolla 36 alkavat ryhmät kestävät viikon 50 loppuun saakka.

Syyskuussa la 10.9.2022 alkaa omatoimi perhesalivuoro. Omatoimi perhesalivuorolla perheet liikkuvat Korpi-salissa klo 10 ja 12 välillä vapaasti ilman ohjaajaa.  Sisäänkäynti omalla kulkuoikeudella 5. ovesta, jonka vieressä lukee Korpi-sali. 

Kulkuoikeuden saat ottamalla yhteyttä hankekoordinaattoriin.

Ohjeet kulkuoikeutta varten:

Lataa älypuhelimeen JustIN Mobile -sovellus Google Play -kaupasta (Android-puhelimille) tai AppStoresta (iOS-puhelimille). Ohjeen sovelluksen lataamiseen löydät TÄSTÄ

HUOM! Mikäli puhelimesi / numerosi vaihtuu aktivoinnin jälkeen, tulee sovellus ladata uudestaan uuteen puhelimeen / numeroon.  

Elokuussa järjestetään vielä puistojumppia kirkonkylällä ja Mieslahdessa. Kontiomäessä järjestetään puistokuntopiiri. Puistojumpat sisältävät alkulämmittelyn, avaavia liikkeitä, lihaskunto-osuuden ja venyttelyt. Välillä käytämme myös eri välineitä, jotka ohjaaja tuo mukanaan. Puistokuntopiirissä luvassa alkulämmittely, lihaskuntotreeni kiertoharjoitteluna ja venyttelyt.  Vesisateen sattuessa Kontiomäellä temme kuntopiirin Kontiomäen koulun tiloissa. Kirkonkylällä vesisateen sattuessa siirrymme Eino Leino -puiston lavalle.

Ohjattua liikuntaa elokuussa 8.8-31.8.2022

Syksyn aikataulu on julkaistu. Toiminta alkaa viikolla 36 ja päättyy viikolla 50. Syksyn tarjonnan ja ilmoittaumisohjeet löydät alla olevasta linkistä.

Syksyn liikuntatarjonta 2022

Omatoiminen aikuisten salivuoro alkaa la 10.9.2022. Omatoimisella salivuorolla aikuiset liikkuvat Korpi-salissa klo 15 ja 17 välillä vapaasti ilman ohjaajaa. Sisäänkäynti omalla kulkuoikeudella 5. ovesta, jonka vieressä lukee Korpi-sali. Kulkuoikeuden saat ottamalla yhteyttä hankekoordinaattoriin.

Ohjeet kulkuoikeutta varten:

Lataa älypuhelimeen JustIN Mobile -sovellus Google Play -kaupasta (Android-puhelimille) tai AppStoresta (iOS-puhelimille). Ohjeen sovelluksen lataamiseen löydät TÄSTÄ

HUOM! Mikäli puhelimesi / numerosi vaihtuu aktivoinnin jälkeen, tulee sovellus ladata uudestaan uuteen puhelimeen / numeroon.  

Kävelykipinä- tapahtuma Kontiomäessä ti 23.8.2022 klo 17-18. 

Kävelykipinä on kampanja, joka haastaa kaikki suomalaiset kävelemään. Kävelykipinä- tapahtumia järjestetään ympäri Suomea.

Aloitamme Kontiomäen koulun pihalta yhteisellä alkulämmittelyllä, jonka jälkeen lähdemme yhteislenkille. Yhteislenkille on mahdollista osallistua myös lastenvaunujen kanssa. Reitti kulkee Kontiomäen keskustan alueella ja reitti merkataan tapahtumaa varten.  Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Tervetuloa mukaan koko perheen voimin.

Miloudi Amina hankekoordinaattori