Sykettä sydämeen -hanke

Hyvinvointi ja terveys

Sydän kädessä -kuva

 

Paltamon kunnan Sykettä sydämeen -hanke on suunnattu aikuis- ja perheliikuntaan. Tavoitteena on luoda matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksia ja hyvinvointikokeiluja, joilla tuetaan omaehtoisen liikunnan aloittamista sekä ohjataan kohti terveellisempiä elintapoja.

Hanke sisältää liikuntaneuvontaa, lyhytkursseja ja hyvinvointiluentoja aikuisille, liikunnan olosuhteiden edistämistä ja perheliikuntaan aktivoimista, tapahtumien ja mahdollisten uusien perheliikuntavuorojen avulla. Yhteistyö eri toimijoiden kanssa on tärkeää.

Kuntalaisia kuultiin viime syksynä hyvinvointisuunnitelmaan liittyen kyselyllä, jonka vastauksista esiin nousi mm. liikunta ja lapsiperheet. Hankkeen toiminta tarjoaa kuntalaisille mahdollisuuden edistää omaa hyvinvointia lempeällä otteella. 

Kunta saanut hankkeen toteuttamista varten aluehallintovirastolta 27 000 euron suuruisen avustuksen liikunnallisen elämäntavan kehittämiseen. Toteutusaika on 1.5. – 31.12.2022. Hankkeessa työskentelee liikunnanohjaaja/hankekoordnaattorina Amina Miloudi.

Sykettä sydämeen- hankeessa toteutetaan kuntosalikursseja ohjaajan johdolla. Kurssilla tutustutaan kuntosalilaitteisiin ja kuntosaliharjoittelun pääpiirteisiin. Kurssilta asiakas saa mukaan ohjelman, jota voi käydä myös itse tekemässä kuntosalilla. Kurssin kesto on 4 viikkoa ja sovittaessa kurssi sisältää yhden seurantakäynnin n. kuukausi kurssin loppumisen jälkeen. 

Perheliikuntaa Paltamossa ja Kontiomäellä 6.-30.6.2022. Tervetuloa liikkumaan koko perheen voimin.

2-5 vuotiaiden ryhmässä on luvassa laululeikkejä, motoristen taitojen kehittämistä ja erilaisiin välineisiin tutustumista.

5-12-vuotiaden ryhmässä painottuvat erilaiset pelit ja juoksuleikit.

Koko perheen liikuntasalivuorolla on vapaata ohjelmaa sekä ohjattua toimintaa. Tarkoituksena pelata erilaisia pelejä, mutta myös antaa tilaa jokaisen perheen toiveille. 

Puistojumpat Paltamossa ja Kontiomäellä. Jumppia järjestetään ajalla 1.-30.6.2022 keskiviikkoisin ja torstaisin. Jumpat sisältävät alkulämmittelyn, avaavia liikkeitä, lihaskunto-osuuden ja venyttelyt. 

Kävelykipinä- tapahtuma Paltamossa 30.5.2022 klo 18-19.  Kävelykipinä on kampanja, joka haastaa kaikki suomalaiset kävelemään. Kävelykipinä- tapahtumia järjestetään ympäri Suomea.

Aloitamme kirkonkylän Eino Leino- puistossa yhteisellä alkulämmittelyllä, jonka jälkeen lähdemme yhteislenkille. Yhteislenkille on mahdollista osallistua myös lastenvaunujen kanssa. Reitti kulkee Paltamon keskustan alueella ja reitti merkataan tapahtumaa varten. Reitti pysyy merkittynä 30.6.2022 saakka. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Tervetuloa mukaan koko perheen voimin.

Miloudi Amina hankekoordinaattori