Palaute

Yritysneuvonta

Yritysneuvonnan palvelut on tarkoitettu yrittäjyydestä kiinnostuneille ja yrityksen perustamista suunnitteleville sekä yritystoimintaansa kehittäville ja laajentaville henkilöille.

Yritysneuvonnasta saa tietoa, kun kaipaat apua liikeideasi toimivuuden ja mahdollisuuksien arvioinnissa, sopivan yritysmuodon valinnassa, yrityksen perustamisasioissa tai jos olet ostamassa tai myymässä yritystäsi sekä muissa yrittämiseen liittyvissä kysymyksissä.

Vinkki: Tietoa EU:n tietosuoja-asetuksesta löytyy Suomen Yrittäjien laatimasta maksuttomasta tietosuojaoppaasta.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää.

Salla Korhonen, kehitysjohtaja
044 2885 660
salla.korhonen(at)paltamo.fi
 
Yritysneuvonnan palveluita Kainuussa tarjoavat myös seuraavat tahot:

ely_keskus.jpg logo_finnvera.png logo_kainuun_etu.gif
logo_suomen_yrittajat.png tekes.jpg yritys_suomi.jpg

TE-palvelujen aloittavan yrittäjän palvelut

Oletko kiinnostunut yrittäjyydestä tai suunnitteletko yritystoiminnan aloittamista? Ota mahdollisimman aikaisin yhteyttä alueesi työ- ja elinkeinotoimistoon. Aloittavana yrittäjänä voit saada starttirahaa tai työttömyysturvaa, jos tietyt edellytykset täyttyvät.

Tutustu tarkemmin TE-palvelujen aloittavan yrittäjän palveluihin!

Kainuun Etu Oy


Kainuun Etu on Kainuun kuntien omistama maakunnallinen elinkeinotoiminnan kehittämisyhtiö. Tehtävänä on tukea Kainuun elinkeinorakenteen kehitystä sekä auttaa maakuntamme elinkeinoelämän avaintoimialojen yrityksiä liiketoiminta-osaamisen, kilpailukyvyn, kansainvälistymisen, kasvun ja yhteistyön kehittämisessä sekä kehittää avainklustereita ja niiden toimintaedellytyksiä.

Yrittäjille ja yrittäjäksi aikoville on kehitetty Yritystulkki, josta löytyy kaikki yrittämiseen liittyvä perustieto ajantasaisena ja paikallisesti tuotettuna.

Yritystulkista löytyvät oppaat, työkirjat ja laskentaohjelmat yrityksen suunnitteluun, rahoitukseen, perustamiseen sekä talouden ja markkinoinnin omatoimiseen hoitamiseen. Lisäksi Yritystulkki sisältää kattavan lomakkeiston.

» Yritystulkki

Kainuun ELY


Kainuun ELY - elinkeino, liikenne- ja ympäristökeskus tukee pk-yritysten perustamista, kasvua ja kehittymistä tarjoamalla neuvonta-, koulutus- ja kehittämispalveluja sekä rahoitusta. ELY-keskuksessa on palveluja niin yrityksen perustajille kuin jo toimintaansa kehittävillekin yrityksille.

Yritystukien asiointipalvelussa voit jättää sähköisen yritystukihakemuksen. 

» Yritystukien sähköinen asiointi

Finnvera


Finnvera on valtion omistama yritystoiminnan erityisrahoittaja, joka tehtävänä on vahvistaa yritysten toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä tarjoamalla lainoja, takauksia, pääomasijoituksia ja vientitakuita. Finnvera rahoittaa yritystoimintaa yritysten aloittamisessa, kasvussa ja kansainvälistymisessä. Finnvera jakaa rahoitukseen sisältyvää riskiä muiden rahoittajien kanssa.

Suomen Yrittäjät ry


Suomen Yrittäjät on elinkeinoelämän suurin, yli 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö. Järjestö tarjoaa vaikutuskanavan kunnalliseen, alueelliseen ja valtakunnalliseen sekä toimialakohtaiseen päätöksentekoon ja vaikuttamiseen. Tämän lisäksi yrittäjäjäsenten käytössä ovat monipuoliset jäsen- ja neuvontapalvelut. Paltamossa Suomen Yrittäjien edunvalvontaa ja palveluja tarjoaa Paltamon Yrittäjät ry paikallisyhdistys

» Paltamon Yrittäjät ry kotisivut

» Julkiset hankinnat -opas yrityksille (2007)

TEKES


Tekes - teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus tarjoaa rahoitusta ja siihen liittyvää asiantuntemusta sekä verkostoitumisen mahdollisuuksia. Tekes rahoittaa haastavia tutkimus- ja kehitysprojekteja ja edistää tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa. Tekesin asiakkaita ovat yritykset, tutkimusorganisaatiot, julkisten palvelujen tarjoajat.

Kansainvälistymisestä kasvua hakevat pienet ja keskisuuret yritykset ovat tärkein kohderyhmä

» PK-yritysten rahoitus

Yritys-Suomi


Yritys-Suomi tarjoaa työ- ja elinkeinoministeriön koordinoiman palvelukokokonai-suuden yrityksille ja yrittämisestä kiinnostuneille. Palvelut tarjotaan verkossa, puhelimitse ja kasvokkain.

» Yrityssuomi.fi - palvelut Kainuun seudulla