Vaalitoimitsijaksi kuntavaalien ennakkoäänestykseen?

Vaalitoimitsijaksi kuntavaalien ennakkoäänestykseen?

Paltamon kunta hakee vaalitoimitsijoita kuntavaalien ennakkoäänestykseen 7.-13.4.2021.

Vaalitoimitsijat työskentelevät kirkonkylän ennakkoäänestyspaikalla Paltalinnassa äänestyksen vastaanottajina ja vaalitietojärjestelmän käyttäjinä. Työtä tehdään noin neljän - viiden tunnin työvuoroissa ennakkoäänestyspaikan aukioloaikoina arkisin klo 9 – 18 sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 10 - 14. Vaalitoimitsijan on sitouduttava osallistumaan ennen vaaleja järjestettävään koulutukseen. Koulutusta järjestetään ennakkoäänestystä edeltävällä viikolla 1.4.2021.

Vaatimuksena tehtävään on 18 vuoden ikä, luotettavuus, huolellinen ja asiakaspalveluhenkinen työskentelyote sekä IT:n perustaidot. Työskentelet työparina yhdessä kokeneen, useissa aiemmissa vaaleissa toimineen vaalitoimitsijan kanssa. Vaalitoimitsijana ei voi toimia kuntavaaliehdokas tai hänen puolisonsa, lapsensa, sisaruksensa tai vanhempansa missään kunnassa Suomessa. Puolisoilla tarkoitetaan aviopuolisoita sekä avioliitonomaisissa olosuhteissa ja rekisteröidyssä parisuhteessa eläviä henkilöitä (vaalilaki (714/ 1998) 17§).

Ennakkoäänestys tullaan järjestämään koronavarotoimenpiteitä noudattaen sekä oikeusministeriön ohjeistusten mukaisesti. Suojautumisesta, kuten kasvomaskeista, käsihygieniasta ja turvaväleistä, tullaan huolehtimaan niin työntekijöiden keskinäisessä kuin työntekijöiden ja asiakkaiden välisessä kanssakäymisessä.

Vaalitoimitsijalle maksetaan tehdystä työstä 11,80 €/tunti. Palkka on sopimuspalkka ja sisältää kaikki palkan lisät. Lisäksi saat työtodistuksen vastuullisesta tehtävästä.

Lähetäthän hakemuksesi pian, ensisijaisesti Webropol-lomakkeella 1.3.2021 klo 12 mennessä. Pääset täyttämään lomakkeen tästä.

Mikäli lomakkeen käyttö ei ole mahdollista, voit toimittaa hakemuksen myös sähköpostitse osoitteeseen paltamon.kunta@paltamo.fi.

Haastattelut tehtävään järjestetään keskiviikkona 3.3.2021 ja valinta tehdään heti sopivien henkilöiden löydyttyä. Vanhat konkarit sekä uudet ja nuoret henkilöt ovat tervetulleita mukaan mielenkiintoiseen tehtävään!

Lisätietoja vaalitoimitsijan työstä ja hakemuksesta antavat keskusvaalilautakunnan sihteeri Raija Leinonen, p. 044 2885 550, raija.leinonen@paltamo.fi ja hallintojohtaja Satu Kantola, p. 044 7500 987, satu.kantola@paltamo.fi.

Takaisin uutisiin